JAVIER SORIANO Afp
ZBOG NAPADA NA GAZU

Zbog sigurnosnih razloga otkazana prijateljska utakmica između Atletica i Juventusa u Izraelu

Izraelski zrakoplovi napali su u subotu okupirano palestinsko područje Gazu
Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 13:33

Atletico Madrid, s rezervnim hrvatskim vratarom Ivom Grbićem, neće u nedjelju igrati prijateljsku utakmicu s Juventusom u Izraelu jer je utakmica otkazana zbog sigurnosnih razloga.

“S obzirom na aktualnu sigurnosnu situaciju, utakmica koja se trebala igrati u nedjelju na Bloomfield stadionu u Tel Avivu je otkazana”, priopćio je Atletico, lani trećeplasirani klub španjolskog prvenstva.

Izraelski zrakoplovi napali su u subotu okupirano palestinsko područje Gazu pa su palestinski militanti odgovorili ispaljivanjem raketa prema izraelskim gradovima. Borbe traju drugi dan nakon više od godinu relativnog zatišja duž granice.

Atletico se priprema za početak sezone 15. kolovoza kada u prvom kolu prvenstva gostuje u madridskom predgrađu Getafe kod istoimenog protivnika. Susret s Juventusom, lani četvrtim u talijanskom prvenstvu, trebao mu je biti generalna proba.

Crveno-bijeli su u prvoj pripremnoj utakmici svladali u gostima trećeligaša Numanciju 0-4 a Grbić je branio u drugom poluvremenu. U pobjedi 1-0 nad Manchester Unitedom ostao je na klupi za pričuve jer je čitav susret branio slovenski vratar Jan Oblak.

U četvrtak je Grbić opet branio u drugom poluvremenu u pobjedi 4-1 kod Cadiza.

Ivo Grbić (26) se priključio pripremama Atletico Madrida nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u francuskom prvoligašu Lilleu.

Linker
20. travanj 2024 16:11