StoryEditor
 TIZIANA FABI
NAPADAČ REKAO SVOJE

Zlatan Ibrahimović razočaran i ljut: ‘Ako je ovo pravo stanje u Milanu, nećete me gledati iduće sezone‘

‘Ibra je stvoren da bi igrao nogomet i to je ono u čemu je najbolji. Vidjet ćemo...‘
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2020. 08:29

'Ako je ovo pravo stanje u klubu onda me nećete gledati iduće sezone, praktički igram besplatno'. Riječi su to Zlatana Ibrahimovića koji nije zadovoljan aktualnom situacijom na San Siru. Napadač se u razgovoru za Gazzettu dello Sport žestoko obrušio na čelnike kluba, pa otkrio zašto se uopće vratio u Milano.

- Rekli su mi da je završavanje karijere u SAD-u previše jednostavno, pa sam se odlučio vratiti u Milan. Ovdje sam isključivo zbog strasti, praktički igram za ništa. Potom se dogodio COVID-19, pa sam pomislio - možda mi nešto govori da bi se trebao umiroviti. Ipak, vratili smo se na teren nakon nekoliko mjeseci, a meni su rekli da malo usporim.

Jasno je da Šveđanin nije zadovoljan načinom na koji klub funkcionira, a Talijanima je otkrio namjerava li uskoro i završiti karijeru?

- Ibra je stvoren da bi igrao nogomet i to je ono u čemu je najbolji. Vidjet ćemo kako ću se osjećati za dva mjeseca i što će biti s klubom. Ako ostane ovako, teško da ću biti ovdje iduće sezone. Ibra nije igrač za Europsku ligu niti je Milan klub za Europsku ligu. 

image
TIZIANA FABI

Uoči utakmice polufinala Kupa Ibrahimović je ušao u okršaj s direktorom kluba Ivanom Gazidisom, što se točno dogodilo?

- Govorio sam u svoje ime i u ime svih igrača. Tražio sam da mi pojasni planove za budućnost, kako moju tako i kluba. Rekao sam da ovo nije veliki Milan kakav sam poznavao, ali da moramo dati sve od sebe do samog kraja. Ibra je ovdje, ali ako ode izgubit ćete navijače. Ne znam hoće li biti kluba nakon Milana jer nikad ne zatvram vrata novim prilikama. Otići ću samo ondje gdje ću imati kontrolu, a ne tamo gdje riječi ne znače ništa. U meni još uvijekima strasti. 

Trener Stefano Pioli radi solidan posao, ali u klubu se sve više spominje dolazak Ralfa Rangnicka?

- Tko je Rangnick? Nemam pojma tko je taj lik.

Linker
10. srpanj 2020 08:30