DAMIR KRAJAC/CROPIX
ZANIMLJIVA LJESTVICA

Zoran Mamić ispred Tramezzanija, svog nasljednika u Dinamu Damira Krznara i Nenada Bjelice

Pogledajte učinak trenera hrvatskih nogometnih prvoligaša u prethodnih šest tjedana...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. travanj 2021. 18:58

Kad su u pitanju treneri u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, najviše bodova u prvenstvenim utakmicama odigranima u ožujku i travnju imaju Paolo Tramezzani i Goran Tomić. Strateg Hajduka osvojio je 14 bodova od mogućih 18, stabilizirao je momčad i učvrstio obranu, dok se u napadu uglavnom oslanja na veliku individualnu kvalitetu i inspiraciju majstora Marka Livaje. Splitski Bijeli ne briljiraju, ali su postali jako tvrd orah kojeg je teško slomiti. Marljivo skupljaju bodove i nastoje uhvatiti europski vlak, a u toj utrci najveći im je konkurent Rijeka, koja trenutačno drži četvrtu poziciju s dva boda više.

Nakon odlaska Simona Rožmana, klupu kluba s Rujevice preuzeo je bivši strateg Lokomotive Goran Tomić. Njemu je zimus propao transfer u Kinu, ali logično je bilo da taj priznati stručnjak neće dugo čekati na novi izazov. Tomić je startao pobjedom u Kupu protiv Osijeka, a na ligašku pobjedu je čekao dva kola. Izgubio je u gostima kod Dinama, pa kod kuće remizirao sa Slavenom, kojeg je potom svladao u Koprivnici, čime je započeo niz od četiri prvenstvene pobjede s kojima se Rijeka približila Gorici na samo četiri boda zaostatka.

Tomić je osvojio 13 od mogućih 18 bodova u ožujku i travnju, što je visokih 72,2 %.

Na trećem je mjestu po broju osvojenih bodova Nenad Bjelica. Trener Osijeka je u proteklih mjesec i pol dobio tri utakmice, a dvije remizirao. Osvojio je 11 bodova od mogućih 15, odnosno 73,3 %. Iako je riječ o vrlo dobrom učinku, Osijek se ipak bori za prvo mjesto te bi se remiji protiv Gorice i Slavena Belupa mogli pokazati ključnima. Međutim, puno je još do kraja i Osječani svakako nisu bez izgleda u borbi za titulu s Dinamom, koji još uvijek gura na sva tri fronta.

Modre su u ovom razdoblju vodila dva trenera, Zoran Mamić imao je maksimalni učinak u dvije utakmice, dok je njegov nasljednik Damir Krznar svladao Goricu i Lokomotivu, ali se poskliznuo na Šubićevcu odigravši 1:1. Krznar ima jednak postotak osvojenih bodova kao i Tramezzani.

Među trenere s najboljim učinkom u ožujku i travnju spada i Danijel Jumić, koji je s Istrom 1961 uzeo čak 10 bodova, odnosno, 55,6 %. Tomislav Stipić uzeo je šest bodova iz sedam utakmica i to sa šest remija. Siniša Oreščanin je s Goricom upao u rezultatsku krizu, od mogućih 15 u ožujku i travnju osvojio je svega tri boda. Još je skromniji učinak Zorana Kastela, koji je s Varaždinom uzeo tek dva od mogućih 15 bodova.

Na nuli su dvojica nerijetko hvaljenih hrvatskih trenera. Krunoslav Rendulić dobio je otkaz u Šibeniku nakon tri uzastopna poraza, dok je Samir Toplak u prva tri nastupa s Lokomotivom upisao poraze protiv Osijeka, Hajduka i Dinama.

USPJEŠNOST TRENERA U OŽUJKU I TRAVNJU:

Zoran Mamić (Dinamo) 100,0% 6 od 6 bodova
Paolo Tramezzani (Hajduk) 77,8% 14 od 18 bodova
Damir Krznar (Dinamo) 77,8% 7 od 9 bodova
Nenad Bjelica (Osijek) 73,3% 11 od 15 bodova
Goran Tomić (Rijeka) 72,2% 13 od 18 bodova
Danijel Jumić (Istra 1961) 55,6% 10 od 18 bodova
Tomislav Stipić (S. Belupo) 28,6% 6 od 21 boda
Siniša Oreščanin (Gorica) 20,0% 3 od 15 boda
Sergi Escobar (Šibenik) 16,7% 1 od 6 bodova
Zoran Kastel (Varaždin) 13,3% 2 od 15 bodova
Jerko Leko (Lokomotiva) 11,1% 1 od 9 bodova
Krunoslav Rendulić (Šibenik) 0,0% 0 od 9 bodova
Samir Toplak (Lokomotiva) 0,0% 0 od 9 bodova

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 10:40