StoryEditor
 MARCO LUZZANI/Getty Images
MISLE OZBILJNO

Zvuči senzacionalno: Silvio Berlusconi spreman dovesti Ibrahimovića i bivšeg osvajača Zlatne lopte

Nakon što su preko noći iz treće ušli u drugu ligu, sad im je namjera otići do vrha
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2020. 13:03

Vijesti o tome da će se talijanski trećeligaš Monza, klub iz mjesta poznatog automotodroma koji je pod vlasničkom palicom negdašnjeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija pojaviti u drugoj ligi sljedeće sezone nije pretjerana novost. Treća liga je zaustavljena, ali ne i poništena pa će se sve vodeće momčadi u tri skupine naći u Serie B.

Monza se tako nakon dvadesetak godina vraća među drugoligaše, a dvojac na njenom čelu kojeg uz Berlusconija čini i njegov čovjek od povjerenja, Adriano Galiani stvorio je klub koji bi se bez problema već u prvoj sezoni mogao nadmetati za mjesto u Serie A, tamo s jeseni 2021. godine.

Da će tome biti tako svjedoče i napisi brojnih talijanskih medija, koji već raspolažu s imenima koja će zaigrati za Monzu, i to već na samom početku nadolazeće sezone. Osim Zlatana Ibrahimovića, spominje se i nekadašnja Zlatna lopta, brazilski velemajstor Kaka koji je u nogometnoj mirovini već tri godine.

Ibra i Kaka bili su dijelom jakog Milana koji je prije svojih desetak godina osvajao brojne titule i trofeje. 

- Sa zadovoljstvom sam primio vijest da smo postali drugoligaši. Sve zasluge idu Galijaniju, ali imam i ja svoju ulogu. Pričao sam puno s igračima, radio sam sve ono što i u Milanu za vrijeme dok smo bili jaki - rekao je Berlusconi za Telelombardiju.

Što se tiče Ibrahimovića i Kake, njih vidi kao ljude koji će mu pomoći i na nenogometni način, u svrhu ekspanzije kluba i pripreme za jači izlazak na tržište.

Ipak, ponudit će im ugovor za sljedeću sezonu, s opcijom automatskog produljenja na još jednu ukoliko se Monza odmah plasira u Serie A. Ne treba sumnjati u to da će se Ibrina devetka, kao i broj 22 na leđima dresa Kake prodavati jako dobro...

Linker
23. rujan 2020 04:26