UEFA - Handout Getty Images
BROJ BI MOGAO RASTI

ONI SU NAJPOGOĐENIJI KORONAVIRUSOM, ZARAZIO SE I KLUPSKI LIJEČNIK! Nakon debakla u Ligi prvaka, slavni klub proživljava još teže dane

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2020. 10:48

Svijet se bori s pandemijom koronavirusa. Nema sportskih aktivnosti, nogometa, barem kako neki kažu, neće biti do svibnja. Zasad znamo da se sigurno ne igra do početka travnja, a sva je prilika da će se termin povratka sportaša na borilišta dodatno pomicati kada se radi o Europi koja tek ulazi u najsnažnije djelovanje virusa SARS-CoV-2.

Najteže pogođen nogometni klub ovoga trenutka je Valencia. Nakon što je objavljeno da su petorica njihovih djelatnika pozitivna na koronavirus, poznato je i da se radi o trojici nogometaša te dva člana stručnog stožera. Nogometaši, čija imena klub nije objavljivao, sami su se javljali putem društvenih mreža.

Na popisu zaraženih koronavirusom nogometašima - Garayju, Mangali i Gayi dodati valja i klupskog liječnika Juana Aliagu.

Popis zaraženih sportaša praktički je iz sata u sat sve opširniji, a Španjolska je nakon Italije drugo najveće žarište koronavirusa ovog trenutka. Za očekivati je, nažalost, dok je bolest još uvijek u uzlaznoj putanji, što se rasta tiče, da će broj novozaraženih sportaša dodatno rasti.

Mnogi se oglašavaju na društvenim mrežama. Neki objavljuju kako krate vrijeme u izolaciji, neki savjetuju kako se čuvati, a svima je zajedničko da vrijeme umjesto na treninzima i utakmicama provode u izolaciji vlastitih domova.

Linker
18. travanj 2024 10:23