Emilio Andreoli/Getty Images / Getty Images
SVE SE PROMIJENILO

'PERIŠIĆ JE NA TRŽIŠTU, A INTER MU TRAŽI NOVI KLUB' Talijani otkrivaju napetosti između Vatrenog i trenera: 'Conteove riječi izazvale su rasprave'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. srpanj 2019. 00:43

Conte je odbacio Perišića, piše La Gazzetta dello Sport, čiji je to zaključak nakon utakmice Intera i Manchester Uniteda, te izjava trenera Crno-plavih. Jednaki su komentari i mnogih drugih medija. Talijanski mediji jako su istaknuli da se nakon Icardija i Nainggolana šef struke otvoreno želi riješiti i Hrvata, za kojeg nema mjesta u ekipi.

Talijani idu i korak dalje, te ističu da je najbolja perspektiva Perišića ako realizira transfer u Englesku, jer u Premiershipu je najviše novca. Podsjećaju da je u zimskom prijelaznom roku stigla jedna ponuda za njega, od Arsenala, ali tada samo za posudbu. Inter to nije prihvatio, kao što je u nekim ranijim razgovorima s Manchester Unitedom postavljao visoku cijenu, barem 50 milijuna eura. No, nove su prilike i danas bi sigurno bio spreman napraviti transfer i za manju svotu.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 03:  Ivan Perisic of FC Internazionale gestures during the Serie A match between FC Internazionale and Bologna FC at Stadio Giuseppe Meazza on February 3, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Emilio Andreoli/Getty Images

“Inter misli da će mu pronaći klub u Premier ligi, Perišić je na tržištu“, ističe Gazzetta.

Mnogi naglašavaju ljutnju Antonija Contea što Inter kasni s kupovinama, jer ni Lukaku, ni Džeko, koje je tražio od vodećih ljudi, nisu angažirani.

Corriere dello Sport piše da Conte ne skriva napetosti s Perišićem.

“Riječi Antonija Contea izazvale su mnoge rasprave. On je zapravo otpisao Perišića u veznom redu od pet igrača i samo u slučaju promjene formacije mogao bi biti koristan…”

MILAN, ITALY - NOVEMBER 06:  Ivan Perisic of FC Internazionale in action during the Group B match of the UEFA Champions League between FC Internazionale and FC Barcelona at San Siro Stadium on November 6, 2018 in Milan, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Emilio Andreoli/Getty Images

Protiv Lugana u prvom ogledu nisi bili takvu zaključci: “Protiv Lugana se činilo da je jedan od najboljih, ali ako je loša kvaliteta protivnika sakrila mnoge Ivanove nedostatke, nije spriječila Contea da shvati kako nešto nije u redu. Ostalo se zbilo na vježbama na treningu i Perišićevim stavom da ne poduzme određene stvari koje je trener smatrao temeljnim. U slučaju prijelaza na 4-3-3 ili 4-2-3-1 bit će vrlo koristan, ali ako stvari ostanu kao sada morat će tražiti svoju šansu kao napadač. To nije najbolje za njega u sezoni koja vodi do Eura. Alternativa? Prodaja, ali do ovog trenutaka konkretna ponuda nije stigla, osim nekih upita iz Kine“.

Linker
24. travanj 2024 02:03