konferencija

Osamnaest hrvatskih startupa natječe se za 550.000 kuna

Prvo online izdanje najveće domaće startup konferencije prenosi se na YouTubeu
 Dragan Matic/Cropix

Najveća hrvatska startup konferencija Zagreb Connect u svom sedmom izdanju okupila je 18 startup timova koji se natječu za 550.000 kuna bespovratnih sredstava. Konferencija se ove godine održava isključivo online, preko YouTubea.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik kaže da je 2020. izuzetno teška, ali da su startupi pokazali svoju žilavost, fleksibilnost, upornost i izdržljivost.

"Veselim se vidjeti mlade i inovativne ljude koji mogu svojim radom pokrenuti gospodarstvo naše zemlje. Upravo sada Startup Factory predakceleracijski program zaključuje 18 izvrsnih razvojnih timova koji su naše velike poduzetničke nade", kaže Bandić.

Frane Šesnić, direktor Zicera i organizator konferencije kaže da su ovogodišnju konferenciju prilagodili situaciji te je stoga online. "Iako su i edukacije i mentoriranja išli online, zadovoljan sam s napretkom naših razvojnih timova. Sada su spremni za izlazak pred publiku i žiri", kaže Šesnić.

Mirka Jozić, pročelnica zagrebačkog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša kaže da je uspjeh startupa važan za zajednicu.

"Novoj generaciji naših startupova želim reći – razvijate izvrsne inovacije, imate snažan entuzijazam i proaktivnu energiju – hrabro hodajte svojim putem, osluškujte tržište, prilagođavajte se i nikada ne odustajte", kaže Jozić.

Ilan Mor, veleposlanik Izraela u Hrvatskoj kaže da već godinama podupiru Zagreb Connect i Startup Factory te da su i ove godine omogućili startupima da ih podučavaju izraelski stručnjaci.

"Cilj nam je nadahnuti svaku osobu da istraži svoj inovativni i poduzetnički potencijal", zaključuje Mor.

Startup natjecatelji na Zagreb Connectu 2020.

2D generatori

Razvoj tehnologije 2D generatora koja će korisnicima omogućiti nošenje pametne odjeće koja u stvarnom vremenu prati vitalne znakove poput otkucaje srca, kretanja, disanja, znojenja i temperature. 2D generatori na bazi dvodimenzionalnih materijala zamjenjuju klasične baterije i omogućuju neograničeni izvor električne energije time da crpe energiju ljudskog kretanja i svijetlosti.

Crop Shepherd

Startup razvija autonomnog robota koji laserom uništava korove na poljoprivrednim površinama. On će omogućiti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima proširiti ekološku proizvodnju jer ovaj robot ne koristi nikakve herbicide.

Deep Dive Blue

DDB je tim profesionalaca posvećen razvoju podvodnog vozila na daljinsko upravljanje(ROV), sposobnog zaroniti na dubinu od 1000 i više metara. Deep Dive Blue tim razvija nove tehnologije s dodatnom vrijednošću te nove proizvode i usluge jedinstvene na današnjem globalnom tržištu.

eWent je mobilna aplikacija uz koju možete pronaći događaj po vašem ukusu, pozvati prijatelje i kupiti kartu.

Helix

Riječ je o cloud platformi za sigurnu pohranu, organizaciju i ažuriranje elektroničkih zdravstvenih podataka s ciljem pomoći zdravstvenim djelatnicima u donošenju informiranih odluka te postizanja optimalne zdravstvene skrbi. Suvremenom tehnologijom te najvišim sigurnosnim standardima Helix osigurava maksimalnu razinu zaštite I privatnosti prilikom korištenja zdravstvenih informacija pacijenata.

Iron Bull

IB je startup za razvoj daljinski upravljanih replika legendarnih tenkova svjetske povijesti, sa operacijskim sposobnostima stvarnih tenkova, u svrhu uprizorenja tenkovskih borbi. U posebno razvijenim Iron Bull igraonicama igrači koriste razne taktike i tenkovske manevre kako bi nadigrali svoje neprijatelje, pronašli njihove slabe točke i sveli životne bodove na nulu.

Iwi

Iwi mobilna aplikacija je socializing/dating aplikacija nove generacije, koja je inovativnošću i prilagođenošću već postojećem tržištu i aktualnom vremenskom kontekstu, u ovom formatu potencijalno interesantnija korisnicima nego dosadašnje dating aplikacije. Iwi app namijenjena je osobama proaktivnog životnog stila, avanturistima i onima koji su željni novih izazova. Ova inovativna aplikacija pomiče granice međusobnog upoznavanja korisnika iz virtualnog u stvarni svijet te tako povećava izglede za pronalazak drugih sa sličnim interesima.

Medily razvija mobilnu aplikacija za djecu predškolskih uzrasta, u kojoj se kroz pitalice i mini igre u proširenoj stvarnosti želi normalizirati nošenje maski. Cilj je kroz strukturirane aktivnosti koje djeca prolaze zajedno s roditeljima, obiteljima osigurati dodatnu emotivnu podršku za vrijeme pandemije i poslije nje.

Museit

Museit je online platforma koja povezuje ljude u glazbenoj industriji i one koji žele biti dio nje. To je mjesto na kojem oni mogu kupovati/prodavati i razmjenjivati svoje tekstove, kompozicije i vokalne izvedbe, na transparentan i pravno reguliran način. Također, platforma omogućuje glazbene izazove koje mogu pokretati kako korisnici tako i poslovni subjekti (pjesme za reklame brandova, glazba za igrice itd.)

Nanoing

Današnje vrijeme zahtjeva sve veći broj Big Data analiza što rezultira povećanom potražnju za iznimno preciznim senzorima koji mogu prikupiti dovoljno podataka u stvarnom vremenu. Informacije o lokaciji korisnika, brzini vozila ili akceleraciji uređaja su samo neki od primjera koji se mogu ostvariti koristeći Nanoing rješenja. Nanoing razvija razne senzore od najtanjih materijala na svijetu, 2D materijala, koji su debeli oko nanometra. Senzori napravljeni od njih su izuzetno precizni i nanometarskih dimenzija, što ih čini idealnim za integraciju u makroskopske uređaje poput mobitela i automobila.

NAOMI

Mentalni wellness tvrtka je koja razvija mobilnu aplikaciju koja će korisnicima služiti kao virtualni asistent za mentalno zdravlje, dostupan 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu na njihovom pametnom telefonu.

Oil Gels

Buduća OIL GELS kompanija ima mogućnost transformacije prehrambenih, kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda pomoću djelotvornih gelatora jestivih ulja i vode u stvaranju zdravijih i kvalitetnijih proizvoda za ljudsko zdravlje. Prehrambeni sektor je suočen s velikim izazovom jer bi se trebao smanjiti udio palmine masti u gotovo 50 % prehrambenih proizvoda radi sprječavanja posljedica po ljudsko zdravlje. Prehrambena industrija intenzivno traži efikasna rješenja za strukturiranje jestivih ulja. Mali udio(0,02 wt%) patentom zaštićenih gelatora u zdravom jestivom ulju je dovoljan da zamijeni krute masnoće i omogući čvrstu strukturu konačnog proizvoda. Dokaz inovativnog koncepta patentom zaštićenih gelatora proveden je pripravom novog margarina, namaza i čokoladnih namaza u suradnji s različitim prehrambenim kompanijama. Gelatori također predstavljaju djelotvoran medij za kontrolirano otpuštanje mikro-nutrijenata i lijekova.

PlatePay

PlatePay je platforma za automatsku naplatu svih drive-in usluga koja pomaže krajnjem korisniku u sigurnom i brzom plaćanju bez nepotrebnog socijalnog kontakta, a pružateljima drive-in usluge dodatan način naplaćivanja u kojem pokazuju da idu korak dalje u brizi za svoje korisnike, stavljajući na prvo mjesto njihovo zdravlje i sigurnost.

Projekt Rolla

Projekt Rolla je sigurnost pažljivo upakirana ultimativnom zabavom. Svojim konceptom najma žele redefinirati mikromobilnost u svijetu.

SeaCras

SeaCras je start-up specijaliziran za obradu satelitskih podataka i usluge monitoringa kvalitete mora i kopnenih voda. SeaCras pruža pravodobne informacije koje služe optimizaciji proizvoda i usluga nužnih u plavoj ekonomiji poput sektora akvakulture i turizma. Robusnom statističkom analizom satelitskih podataka mogu kvantitativno odrediti neke od važnijih mikrobioloških i kemijskih parametara kvalitete voda.

Spoolio

Spoolio rješava problem nedostatka informacija o rolama materijala za 3d printanje zbog kojeg male farme 3d printera gube vrijeme, materijal i novac. Naš proizvod Spoolio je sustav IoT uređaja i web aplikacija koji daje farmama ključne informacije i olakšava optimizaciju proizvodnje.

Sportreact je IoT uređaj za razvoj reakcija i testiranje sposobnosti. Obuhvaćajući mogućnosti treninga i testiranja predstavljamo jedinstveni, kompletniji sportsko-tehnološki uređaj koji je obično podijeljen u dva odvojena rješenja. Stoga je dostupniji, ima bolje korisničko iskustvo i nudi napredna podatkovna trening rješenja.

Virdis

Riječ je o digitalnoj platformi koja omogućava digitalizaciju i menadžment računa u maloprodaji koristeći inovativna i jedinstvena rješenje zasnovana na mrežnom oblaku. Virdis omogućava skalabilnost i jednostavnu primjenjivost na razne sustave koristeći inovativnu tehnologiju za beskontaktni prijenos računa, prepoznavanje podataka te klasifikaciju istih uz poštivanje postulata korisničke privatnosti i zaštite podataka. Eliminirajući ispisivanje računa Virdis osim uštede dućanima omogućuje zaštitu prirodnih resursa, štiti zdravlje u doba pandemije te nudi pametnu analizu troškova krajnjim korisnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:50