ADRIAN DENNIS Afp
POGLEDAJTE GOLOVE

Arsenal slavio u ludoj utakmici na Emiratesu! Liverpool se dvaput vraćao, a onda je Saka zadao završni udarac

Arsenal je svladao Liverpool u desetom kolu Premier lige rezultatom 3:2
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 09. listopad 2022. 19:36

Opravdala je utakmica status derbija, tri puta su "Topnici" dolazili u vodstvo, a zadnji put "Redsi" nisu imali odgovora. Ovom pobjedom momčad Mikela Artete preskočila je Manchester City i preuzela vrh tablice, dok je Liverpool ostao na desetom mjestu, ali ima i utakmicu manje od vodeće dvojke.

Već u prvoj minuti šokirao je Gabrijel Martinelli goste i doveo Arsenal u vodstvo. Sjajnu loptu dao je Martin Odegaard u prostor, Brazilac ulazi iza leđa obrane i mirno pogađa za 1:0. Liverpool sredinom prvog poluvremena "hvata" ritam i u 34. minuti vraća utakmicu na početak.

Dva puta Gabriel loše reagira, prvo promašuje loptu, a zatim kasni zatvoriti prostor i Darwin Nunez takve prilike ne propušta. Kada su svi mislili da će prvih 45 minuta završiti 1:1, Martinelli sa ruba šesnaesterca Liverpoola šalje loptu prema petercu, Jesus ju propušta, a Bukayo Saka odlično zatvara drugu stativu i klizećim startom šalje loptu iza leđa Alissona.

>>> VIDEO GOLOVA POGLEDAJTE OVDJE

Bolje su u drugo poluvrijeme ušli gosti i nisu dugo čekali pogodak. Sjajno Roberta Firmina asistencijom prolanazi Diogo Jota, a Firmino pogađa malu mrežicu gola Arsenala i ostavlja Aarona Ramsdalea nemoćnim. Nijedna ekipa više nije preuzimala rizik i utakmica se primirila, a onda šok za gostujuće navijače.

image
IAN KINGTON Afp

Thiago nespretno reagira u svojih šesnaest metara i udara Jesusa po nozi, a Michael Oliver svirao je kazneni udarac. Siguran izvođač domaćih bio je dvostruki strijelac Bukayo Saka i tako postavio konačnih 3:2. Do kraja utakmice Mikel Arteta je postavio momčad defanzivno, igrači Jurgena Kloppa ne uspjevaju probiti blok domaćih i sva tri boda ostaju na Emiratesu.

Linker
18. travanj 2024 10:29