StoryEditor
 SHAUN BOTTERILL/Getty Images
HVALOSPJEVI ZA HRVATA

Bilić zauvijek: ‘Rođenje SuperSlava - kako je šef postao ikona Albiona! Mrzi Villu, stiže iz Hrvatske..‘

Bila je to sezona za pamćenje za samog Bilića, a on i njegov stožer odradili su sjajan posao‘
Autor: SNObjavljeno: 23. srpanj 2020. 14:44

Dan nakon promocije West Bromwich Albiona u Premiership engleski mediji puni su hvalospjeva na račun Slavena Bilića.

Birmingham Mail tako donosi presjek Biličevih poteza po dolasku na klupu 'Baggiesa' u tekstu pod naslovom 'Rođenje Super Slava - kako je šef West Broma postao ikona Albiona'.

"Mrzi Villu, dolazi iz Hrvatske i voli Baggiese", riječi su kojima novinar Joseph Chapman započinje tekst posvećen Biliću.

"Bila je to sezona za pamćenje za samog Bilića, iako je bilo posrnuća po putu, ali Bilić i njegov stožer odradili su sjajan posao. Bilić je po dolasku i ispadanju od Aston Ville u polufinalu doigravanja morao biti strpljiv i čekati dolazak pojačanja sve do posljednjeg dana. Ali bila su to pojačanja koja je vrijedilo čekati i pojačanja koja su donijela kvalitetu da Albion bude tu gdje je. Bilić je vjerovao klupskim produktima. Priča o Nathanu Fergusonu dobro je poznata, integrirao je Dara O'Sheu u prvu momčad, a Kyle Edwards, Rakeem Harper uz Rayhaana Tullocha su bili važan dio momčadi i obvezali su se dugoročno klubu", piše Birmingham Mail.

Nadalje, novinar hvali stil igre popularnih 'Baggiesa' nazivajući ga 'šampanjskim'.

"Nogomet West Broma je veći dio sezone bio lijep za gledati, posebice način na koji su otvarali Huddersfield, Cardiff, Blackburn i Swansea u prvoj polovici sezone kod kuće, a u gostima zadržali netaknute mreže kod Stokea, Middlesbrougha, Hulla i Bristol Cityja, ostvarujući pritom ključne pobjede. Stil igre WBA-a ocrtavao je i njegov karakter... Bilić je bio sjajan s lokalnim medijima cijele sezone i njegova karizma uz aut-liniju razlog je zašto je voljen od strane navijača", zaključuje se u tekstu.

Linker
23. srpanj 2020 14:46