MODERNO I KVALITETNO

Za dom po mjeri: Evo kako možete unutar budžeta iskoristiti svaki centimetar prostorije

R Kvadrat promo

Ukoliko pitate rodbinu, prijatelje ili poznanike koja je glavna prednost izrade namještaja po mjeri izdvojit će izradu prema vašim potrebama i točnim specifikacijama koje omogućavaju iskorištavanje svakog centimetra stambenog prostora.

U završnim fazama uređenja ili preuređenja stambenog prostora odlučujete se za namještaj. Bilo da posjećujete prodavaonice namještajem ili odabirete namještaj u jednoj od online trgovina namještajem, određeni komad namještaja će vam svakako zapeti za oko. Maloprodajni namještaj često prati i atraktivna cijena. Međutim, treba svakako dobro razmisliti jer prilikom kupovine maloprodajnog namještaja masovne proizvodnje kvaliteta gubi na važnosti, a za kupovinu novog namještaja se ne odlučujemo često. S druge strane, s namještajem po mjeri možete biti sigurni u kvalitetu izrade i kvalitetu samog namještaja. Uputit ćemo vas u prednosti kupnje namještaja po mjeri.

image
R Kvadrat promo

Namještaj prema vašim željama

Kao što smo naveli u uvodu, glavna prednost namještaja po mjeri je maksimalno iskorištavanje stambenog prostora. Ormar, kuhinja, dječja soba ili dnevni boravak mogu biti točno onakvi kakve ste zamislili. Vi raspolažete izborom boja i materijala za sve komade namještaja za koje se odlučite te niste ograničeni izborom u (web) trgovini. Ukoliko uređujete manji stambeni prostor ta prednost postaje još važnijom. Naime, određeni komad namještaja u maloj prostoriji može biti prevelik i zauzeti prevelik dio prostora. Kupnjom namještaja po mjeri stolar će izmjeriti prostoriju i izraditi namještaj koji će se uistinu uklopiti u prostor. Prilikom kupnje maloprodajnog namještaja ograničeni ste veličinom i oblikom.

image
R Kvadrat promo

Bezvremenski i dugotrajan dizajn

Namještaj rađen po mjeri nudi dugotrajan dizajn. Naime, maloprodajni namještaj u masovnoj proizvodnji često je nižeg standarda nego namještaj izrađen po mjeri. U svakoj fazi proizvodnje se teži smanjenju troškova u cilju postizanja atraktivne cijene konačnog proizvoda. Prilikom izrade namještaja po mjeri, vi birate kvalitetu materijala u skladu s potrebama i raspoloživim budžetom. Ukoliko određeni komad namještaja planirate često koristiti zasigurno je mudrije odlučiti se za kvalitetni i čvrsti materijal. Raspoloživi budžet bit će sasvim dovoljan ukoliko zadržite funkcionalnost i jednostavnost bez nepotrebnih ukrasa.

Sasvim suprotno, namještaj kupljen u trgovini namještajem nije toliko prilagodljiv. Dizajner ne može predvidjeti koliko često će se određeni komad namještaja koristiti, pa će možda prioritet dati nečem drugome, a ne izdržljivosti. Lako se da zaključiti da će namještaj po mjeri izdržati test vremena zahvaljujući fleksibilnosti za vrijeme dizajniranja finalnog proizvoda.

image
R Kvadrat promo

Budžet po vašoj mjeri

Izrada namještaja po mjeri često nosi etiketu skupljeg rješenja prilikom izbora namještaja za stambeni prostor kojeg uređujete. Međutim, izrada takvog namještaja nudi vrijednost za novac od srednjeg do visokog cjenovnog ranga. Odabir kupnje namještaja po mjeri omogućuje vam da odredite i iskomunicirate budžet i specifikacije. Imate potpunu kontrolu nad cijenom još prilikom dizajna proizvoda. U salonima namještaja možete pronaći lijepo dizajnirani namještaj koji si jednostavno ne možete priuštiti, a jeftinija varijanta možda neće imate detalje i izgled koji želite. Kupnja skupljeg namještaja prelazi vaš budžet, a jeftiniji jednostavno nije ono što ste željeli. Izrada namještaja po mjeri znači da ćete dobiti savršeni komad namještaja po cijeni koja se uklapa u vaše planove.

image
R Kvadrat promo

Kuhinje po mjeri prema vašim željama

Kuhinja je postala centar okupljanja svakog doma, stoga primarno mora biti svrhovita i jednostavna za korištenje. Ukoliko je prostor u koji morate smjestiti kuhinju malen ili nepravilan, kuhinje koje ste vidjeli u salon namještaja vjerojatno neće odgovarati vašem prostoru. U tom slučaju kuhinja po mjeri je najbolje rješenje.

Prednost kuhinje po mjeri upravo je njena fleksibilnost. Mogućnosti izvedbe kuhinje bilo u malom ili nepravilnom prostoru su neograničene. Ukoliko se odlučite za kuhinju po mjeri sami određujete koje ćete materijale koristiti kako bi dugoročno bili zadovoljni izgledom i kvalitetom kuhinje. Ako niste sigurni ili ne znate koje materijale izabrati majstori će vas savjetovati o tome što najviše odgovara vašim potrebama i očekivanoj cijeni.

image
R Kvadrat promo

Prilikom uređenja kuhinje, najvažnije je odabrati kvalitetne kuhinjske elemente. Tu će vam najvjerojatnije biti potrebna pomoć dizajnera ili majstora. Izbor materijala, boja i vrsta sjaja, radnih ploča, okovi koji se koriste za otvaranje vrata i ladica, otpornost na vlagu... samo su neki od detalja o kojima valja voditi računa. Materijali koji se koriste u izradi kuhinja su iveral, medijapan i različite vrste drva. Vizualni dio kuhinje (fronte) moguće je izvesti u različitim bojama i oblicima. Obzirom na velik broj kuhinjskog pribora i alata kuhinjski ormarići tj. prostor za skladištenje treba biti što je moguće veći, a treba obratiti pozornost i na maksimalnu iskoristivost prostora koji nam je na raspolaganju. Ukoliko se odlučite na izradu kuhinje po mjeri možete biti sigurni da ćete dobiti kuhinju koja će u potpunosti zadovoljiti sve vaše želje u pogledu finalnog izgleda i funkcionalnosti kuhinje.

image
R Kvadrat promo

Uredski namještaj po mjeri prema vašim željama

Svjedoci smo izvanrednih okolnosti oko nas koji mijenjaju zahtjeve na radnom mjestu, produženo radno vrijeme i rad od kuće. Javljaju se i novi izazovi u opremanju ureda i poslovnih prostora. Uredski namještaj trebao bi biti praktičan, dobro organiziran i udoban. Trebao bi olakšavati rad, povećavati sigurnost na radu i povećavati efikasnost. Pritom bi boravak na radnom mjestu trebao biti što je moguće više ugodan. Uredski namještaj po mjeri izvrstan je izbor kako biste bili sigurni da ćete dobiti upravo ono što vam je potrebno bez obzira na djelatnost kojom se bavite ili tip ureda koji zahtijevate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:16