GLYN KIRK Afp
NOVA IMENA U LONDONU

Chelsea sada ima najskupljeg lijevog beka u Europi, ali tu možda nije kraj pojačanjima na Stamford Bridgeu

Cucurella je već obavio liječničke preglede i potpisao ugovor s Londončanima do ljeta 2028. godine
Piše: SNObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 08:54

Nakon kupovine Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja (56 milijuna eura) i stopera Kalidoua Koulibalyja iz Napolija (38 milijuna eura), lijevi bek Marc Cucurella postao je treće veliko pojačanje Chelseaja uoči početka sezone. I najskuplje - u Londonu su za usluge 24-godišnjeg Španjolca platili paprenih 65 milijuna eura odštete Brightonu s mogućih dodatnih osam milijuna eura bonusa, pišu engleski mediji.

Cucurella je već obavio liječničke preglede i potpisao ugovor s Londončanima do ljeta 2028. godine. Najveća je to Brightonova prodaja u povijesti kluba, kojom je Cucurella postao najskuplji lijevi bek u Europi. Oduševio je u prošloj, odnosno svojoj debitantskoj sezoni na engleskim travnjacima nakon dolaska iz Getafea i zapeo za oko velikanima. Prvi je u redu stajao Manchester City, ali Građani su odbili izdvojiti sumu na koju je Chelsea na kraju pristao. Englezi također pišu da je Chelseaju ponuđen i Pierre-Emerick Aubameyang, ali još nema konkretnih pregovora na relaciji London - Barcelona.

image
GLYN KIRK Afp

Zato su ljubitelji katalonskog velikana saznali vijest o odlasku Riquija Puiga u američki LA Galaxy. Katalonci su sada potvrdili potpis 22-godišnjeg veznjaka za klub iz MLS-a. Za Galaxy je potpisao na tri godine bez odštete, a prema ugovoru Barcelona ima pravo na otkup igrača, kao i na 50 posto od iduće njegove prodaje. Neočekivan je to smjer za talenta koji je u omladinski pogon Barce kročio s 14 godina, zamjetnim napretkom osigurao promociju u prvu momčad u ljeto 2020. i od onda 56 puta nastupio za Barcelonu.

Slovio je za nasljednika Andresa Inieste, ali drugi legendarni veznjak Barcelone, Xavi, sada na poziciji trenera, procijenio je da se Puig ne uklapa u njegove planove. Nova potvrda pojačanja stigla je i iz Italije. Mario Pašalić dobio je novog suigrača, budući da se Atalanti pridružio Ademola Lookman (24) iz RB Leipziga u transferu vrijednom 15 milijuna eura, prenose tamošnji mediji. Ofenzivac nigerijske reprezentacije prošlu sezonu proveo je na posudbi u Leicesteru i zabio šest puta u 26 premierligaških nastupa.

Linker
20. travanj 2024 09:10