PAUL ELLIS Afp
ČETIRI GOLA NA ETIHADU

Čudesan derbi sezone! Liverpool majstorskim akcijama zaustavio City, epska bitka za naslov se nastavlja

Odstojanje na ljestvici ostalo je isto, City ima bod prednosti u odnosu na rivale iz Liverpoola.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2022. 19:22

MANCHESTER CITY - LIVERPOOL 2:2 (De Bruyne 5', Jesus 37' / Jota 13', Mane 46')

MANCHESTER CITY: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Cancelo; De Bruyne, Rodri, Silva; Jesus (od 83' Grealish), Foden, Sterling (od 75' Mahrez)

LIVERPOOL: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (od 78' Keita), Thiago; Salah, Jota (od 70' Diaz), Mane (od 85' Firmino)

U velikom derbiju 32 kola Premier lige Manchester City i Liverpool odigrali su bez pobjednika (2:2).

Nakon vatrenog početka i promašenog zicera Sterlinga, domači su stigli do prednosti nakon samo pet minuta igre. De Bruyne je uputio udarc s vrha šesnaesterca, a lopta je zakačila Matipa promjenila smjer i od vratnice završila u mreži vratara Alissona Beckera. No prednost branitelj naslova potrajala je samo osam minuta. Jota je poentirao poslje odlične akcije Redsa, iako je i vratar Manchester Cityja Ederson mogao bolje reagirati. Ne samo zbog postignutog pogotka De Bruyne je bio ključna mkarika u igri Građana koji su kontrolirali događaje na travnjaku, imali više od igre, ali i momčad menadžera Jurgena Kloppa strpljivo je čekala prigodu da iz kontranapada ponovo našteti obrani Cityja u odličnom prvom dijelu koje je u potpunosti opravdalo epitet derbija.

image
PAUL ELLIS Afp

Cancelo i De Bruyne bili su blizu da vrate prednost na stranu domaćina, a obrana Liverpoola bila je daleko manje sigurna nego u prethodnim dvobojima, no nešto se pita i suparnika, U 37 minuti Gabriel Jesus izmakao je pažnji Robertsona i smireno pogodio mrežu za novo vodstvo Manchester Cityja koji je do odlaska na odmor ostavio bolji dojam. Brazilski napadač nikada nije izgubio utakmicu u dresu Manchester Cityja u Premier ligi kada se upisao u listu strijelaca, a domaći navijači mogli su se samo nadati da će se spomenuta statistika nastaviti i ovog puta.Nakon što je dugo vremena bio u drugom planu Guardiola je pružio Gabrielu Jesusu prigidu od prve minute, što se pokazalo kao pobjednički potez španjolskog stručnjaka, a brazilski cenarfor posebno je raspoložen u dvobojima s klubovima iz Liverpoola s obzirom da je mreže Evertona i Liverpoola pogađao 13 puta.

image
PAUL ELLIS Afp

Liverpool se vratio u rezultatski egal nakon samo 45 sekundi igre u nastavku susreta kada je poslije briljantnog proigravanja Salaha poentirao Mane. U vrhunskoj utakmici sljedeći je u glavnoj ulozi bio Strling koji je opet poentirao protiv svog bivšeg kluba, ali VAR je bio spasitelj Liverpoola jer je gol Sterlinga poništen zbog zaleđa. Manchester City zadržao je na vrhu bod prednosti u odnosu na Liverpool uz na papiru lakše raspored, no to su samo predviđanja nakon derbija koji je malo koga mogao ostvaiti ravnodušnim i koji je u konačnici okončan pravednom podjelom bodova.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ! Gotovo je na Etihadu! Ostalo je 2:2 na kraju, po bod svakome.

93' - Mahrez! Kakva šansa... Kontra Cityja, Mahrez je pucao preko gola! Možda je to bio udarac za naslov prvaka, ali nije ušlo.

90' - Stativa! Dobar, strašan udarac Mahreza iz daljine, odsjelo je to na vratnici. Prava prilika za City, čekaju nas još 4 minute sudačke nadoknade.

89' - Van Dijk ruši De Bruynea i za to dobiva žuti karton. City pokušava doći do pobjede, ali i remijem sasvim sigurno ostaje na vrhu, bod ispred Liverpoola.

85' - Posljednja promjena kod Liverpoola, umjesto strijelca Manea u igru će ući Bobby Firmino.

83' - Umjesto Gabriela Jesusa ulazi Grealish, a Fabinho je kod Liverpoola dobio žuti karton.

81' - Probali su sada Mahrez i De Bruyne prevariti obranu Liverpoola, ali zatvorio je tu opasnost blok gostiju.

78' - Umjesto Hendersona kod Liverpoola u igru ulazi Naby Keita. Sve je manje vremena do kraja utakmice.

75' - Prvu promjenu napravio je Guardiola, Mahrez je ušao umjesto Sterlinga.

73' - Tuče Gabriel Jesus s druge strane, lopta završava u mreži, ali s vanjske strane.

71' - Velika prilika za Liverpool! Salah je pucao, bio je to zamalo novi pogodak, nova lopta u mreži Alissona.

68' - Sterling je ponovno bio u opasnom prodoru po lijevom krilu, sjurio se u šesnaesterac, ali na naletio na u ovoj situaciji neprelaznog Van Dijka

64' - poništen gol Cityja! Sterling je izbio sam pred Alissona, uspio ga je matirati, ali bio je u nedozvoljenoj poziciji kod primanja lopte, VAR je otklonio svaku dilemu

62' - zadnjih desetak minuta nema pravih prilika, gledamo ravnopravnu bitku na sredini terena, vidjet ćemo tko će prvi krenuti u lov na novo vodstvo

52' - velika prilika Liverpoola! Diogo Jota je izbio sam pred Edersona, sjajno ga je opet proigrao Salah, ali je pucao ravno u vratara Cityja. Liverpool i dalje ima inicijativu, nije se povukao kao kod izjednačenja u prvom poluvremenu

image

Proslava Sadia Manea

PAUL ELLIS Afp

46' - GOOOL! Liverpoool je izjednačio nakon samo 35 sekundi drugog poluvremena.

Fantastično je Salah s desnog boka proigrao Manea kroz obrambene linije Cityja, a ovaj je izbio sam pred Edersona i lagano poentirao iz sredine kaznenog prostora.

45+2: KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Gledamo sjajnu utakmicu na Etihadu, dostojnu okršaja za prvo mjesto Premiershipa. City je u prvom poluvremenu pokazao više, ima zasluženo vodstvo, a Guardiola je zasad 'nadigrao' Kloppa.

image
PAUL ELLIS Afp

44' - Foden je ponovno bio u opasnom prodoru po lijevoj strani, ali je blokiran u posljednjem trenutku, mogla je ovo biti stopostotna prilika za City

37' - GOOOL, City vodi 2:1! Zabio je Gabriel Jesus!

image

Gabriel Jesus

OLI SCARFF Afp

Cancelo je fantastično centirao s lijevog boka, lopta je preletjela kompletnu obranu Liverpoola i sletjela u peterac, privatio ju je Jesus na desnoj strani i sa šest, sedam metara matirao Alissona. Sjajnom se zasad pokazala odluka Guardiole da priliku od prve minute pokloni brazilskom napadaču koji je u ovoj situaciji majstorski izbjegao zaleđe.

34' - nova prilka Cityja! Stones je dugom loptom preko pola terena pronašao Cancela na lijevom krilu, ovaj se sjurio u šesnaesterac i pucao na isto mjesto gdje je pogodio De Bruyne prije nekoliko minuta.

29' - nova gužva preda vratima Liverpoola! Foden je izvrtio Arnolda na lijevoj strani kaznenog prostora, podvalio De Bruyneu koji sa desetak metara puca tik uz vratnicu. Guardiolina momčad u ovim trenucima ima apsolutnu dominaciju, Redsi svoju priliku traže iz brzih kontri.

21' - sjajna utakmica na Etihadu nakon eksplozivnog početka. Izmjenjuju se napadi na obje strane, no City u ovim trenucima ipak više pritišće i traži novi gol. Sterling je imao veliku šansu, ali je njegov udarac završio u bloku, a na drugoj strani je Ederson napravio veliki gaf i zamalo sam sebi pustio loptu u mrežu nakon nepotrebnog poigravanja pred vratima

image
PAUL ELLIS Afp

13' - GOOOL za 1:1, Liverpool je izjednačio!

Alexander-Arnold je precizno pronašao Salaha na desnoj strani peterca, ovaj je iz prve vratio loptu u sredinu kaznenog prostora, a Diogo Jota sa sedam metara rutinski matirao Edersona.

image
PAUL ELLIS Afp

5' - GOOOL! City vodi 1:0, zabio je De Bruyne!

Velika pogreška igrača Liverpoola koji su zastali nakon jednog prekršaja na 30 metara od svoga gola. Igrači Cityja su brzo izveli prekid, Silva je proigrao De Bruynea koji je prošao dva gostujuća igrača, napravio nekoliko koraka, snažno opalio kroz noge Matipa s 20-ak metara, a lopta je okrznula braniča Liverpoola, prevarila Alissona i od stative se odbila u gol.

4' - nema velikih prilika u otvaranju utakmice. City zasad kontrolira posjed lopte

1' - spektakl na Etihadu je počeo


Stigli su sastavi, sve je spremno za jedan od najvećih derbija europskog nogometa ove sezone. Guardiola je na klupi ipak ostavio najskuplje plaćenog igrača u povijesti kluba Jacka Graelisha, ali i Gundogana, od prve minute startaju Silva i Jesus.

U napadu Liverpoola od prve minute počinje Diogo Jota, Diaz je završio na klupi.



Nova pobjeda Brentforda, Vlašiću pola sata

Nogometaši Brentforda nastavili su pozitivan niz te su u 32. kolu engleske Premier lige svladali kao domaćini West Ham 2:0. U zadnjih pet ligaških nastupa Brentford je ostvario četiri pobjede.

Junaci pobjede bili su Mbeumo i Toney te je svaki od njih dvojice upisao po pogodak i asistenciju. Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić za West Ham je u igru ušao u 66. minuti.

Leicester je također bio uspješan domaćin te je golovima Lookmana i Dewsbury-Halla pobijedio Crystal Palace s 2:1. Za goste je tek poraz ublažio Zaha.

Norwich je pred svojim navijačima s 2;0 bio bolji od Burnleyja. Golove su u derbiju začelja za Norwich dali Lees Melou i Pukki, no njihova je momčad i dalje posljednja na ljestvici.

Premier liga, 32. kolo:

Brentford - West Ham 2-0 (Mbeumo 48, Toney 64)

Leicester - Crystal Palace 2-1 (Lookman 39, Dewsbury-Hall 45 / Zaha 65)

Norwich - Burnley 2-0 (Lees Melou 9, Pukki 86)

Linker
21. travanj 2024 05:21