PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
TRANSFER-SAGA

Demantirana senzacija o Ronaldu, Barca ima novu ponudu za Lewandowskog, javila se i legenda Bayerna!

Nagađa se da Bavarci neće stopirati Poljaka pod uvjetom da Katalonci ‘istresu‘ 50 milijuna
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. lipanj 2022. 18:03

Španjolski mediji donijeli su priču kako će Portugalac ovog ljeta napustiti Man. United i da bi mogao završiti u Bayernu, Barca poslala novu ponudu za Poljaka

Priče o odlasku Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda sve intenzivnije kolaju vodećim europskim medijima. Navikli smo da je Portugalac vruća tema prijelaznog roka, čak i onda kada se ništa ne događa. Tako su španjolski mediji u protekla 24 sata Ronaldu priuštili putovanje do Münchena, a potom ga ipak vratili u Manchester United.

Situaciju oko Portugalca je 'zakuhao' španjolski list AS objavom da "Ronaldo shvaća da je njegovom vremenu u Manchester Unitedu došao kraj", zbog čega je "čvrsto odlučio da želi otići, te bi mogao zamijeniti Roberta Lewandowskog u Bayernu". Nedugo zatim, njemački i engleski mediji demantirali su ovu priču. Sada tvrde da legendarna sedmica sigurno ostaje na Old Traffordu, te da interes s Allianz Arene uopće ne postoji, što je klub navodno potvrdio Bildu.

image

Cristiano Ronaldo sa suprugom Geoorginom

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Svoju priču AS je potkrijepio tvrdnjom da Portugalac nije zadovoljan poslovanjem na Old Traffordu tijekom ovog prijelaznog roka. Dok su njihovi rivali već osigurali velika imena u svojim redovima, United zasad miruje na tom području. Iz AS-a kažu da Ronaldu smeta što se razlika u kvaliteti kadra Crvenih vragova dodatno povećava u odnosu na momčadi s vrha tablice, stoga ne planira ostati tamo gdje ne može ispuniti ambicije.

Potreban remont

Osim toga, Manchester Unitedu je potreban remont, a takvi pothvati ne rješavaju se preko noći. Nije baš izgledno da će Ronaldo na Old Traffordu doživjeti vrhunac eventualnog uspona momčadi pod vodstvom Erika ten Haga, jer ugovor mu traje još samo godinu dana, a krilatica da su godine samo broj - unatoč tome što se savršeno može primijeniti na ovog 37-godišnjaka - ipak ne može vrijediti baš dovijeka.

Neki su mišljenja da je pred drugim strijelcem prošlosezonske Premier lige još samo jedna godina na vrhunskoj razini, pa se nezasitni napadač ne može zadovoljiti nastupom u Europskoj ligi i prihvatiti da će se mjesto koje će voditi u Ligu prvaka, izbore li ga, nazivati uspješnom misijom.

Dodatan razlog zašto bi napustio Old Trafford, pretpostavljali su Španjolci, nalazi se u novom menadžeru Ten Hagu, koji je skloniji mlađim igračima, pa ga navodno ne vidi u svom sustavu. Međutim, Nizozemac je po tom pitanju bio jasan...

- Protekle sezone imao je odličnu statistiku i jako koristio momčadi. Ronaldo je div, vidim da je i dalje ambiciozan i želim ga zadržati. Njegova uloga? Postizanje pogodaka, naravno - rekao je nedavno Ten Hag.

A Ronaldo je krajem veljače, kada je već bilo jasno da klub nije u konkurenciji za najveće pothvate, na Instagramu napisao da momčad nema limita, bez obzira na sve. O nezadovoljstvu na Old Traffordu nikada nije govorio javno, koliko god ono logično zvučalo.

Možda ga Bayern i ne želi u vrhu svog napada, što ne vrijedi u slučaju Roberta Lewandowskog. Saga oko Poljakovoa prelaska u Barcelonu dinamično se nastavlja. Sada je na stolu i nova ponuda s Camp Noua, ovaj put u vrijednosti od 40 milijuna eura, od kojih pet podrazumijevaju bonusi, javlja 'transfer guru' Fabrizio Romano.

image

Hasan Salihamidžić i Robert Lewandowski

HANS RAUCHENSTEINER Dpa Picture-alliance Via Afp

Lewandowski je izjavio da želi okončati priču s Bayernom godinu dana prije isteka ugovora jer posljednjih mjeseci nije zadovoljan u dresu njemačkog giganta, te se nada da ga iz kluba neće sprječavati, ali čelnici su mu upravo to najavili. Njihov sportski direktor Hasan Salihamidžić javno je rekao da očekuje Poljaka već na prvom treningu i da klubu nije u interesu riješiti se najboljeg strijelca. U skladu s tim govorio je i predsjednik kluba Herbert Hainer, a ulje na vatru dodao je Oliver Kahn:

Bilo bi glupo

- Bilo bi glupo prodati igrača koji zabija 30 do 40 golova po sezoni, a pod ugovorom je još godinu dana - složio se Kahn s kolegama iz klupskog vodstva.

Može biti da je to samo nastavak tržišnog mudrovanja, jer Romanu bliski izvori javljaju da Bavarci neće stopirati Poljaka pod uvjetom da Katalonci 'istresu' 50 milijuna.

U Arsenalu stvari teku puno mirnije. Gabriel Jesus na vratima je Emiratesa, interes Topnika postoji već nekoliko mjeseci, a pregovori s Manchester Cityjem približavaju se kraju, tvrdi Telegraph. Tottenham i Chelsea odustali su od brazilskog napadača, pa Arsenal više nema konkurenciju.

Uspješan ishod

Uspješan ishod poslovanja na relaciji London – Manchester, kažu, pitanje je jedino vremena. Prošle sezone brazilski reprezentativac je u prosjeku startao svaku drugu utakmicu i povremeno ulazio s klupe. Osam golova i 9 asistencija u Premier ligi (13+12 u svim natjecanjima) nije zadovoljilo očekivanja menadžera Josepa Guardiole, a Mikel Arteta pod hitno treba centarfora, jer je početkom godine momčad napustio Aubameyang (Barcelona), a nedavno i Lacazette (Lyon).

Nije to jedini Brazilac na Arsenalovu radaru. Pokazali su interes za Raphinhu, a Leeds traži 60 milijuna eura za prvu zvijezdu momčadi.

Linker
19. travanj 2024 11:20