MARTIN RICKETT/AFP
SKANDAL NA POMOLU

Gdje su suci? Pogledajte nevjerojatnu pogrešku koja je pomogla Cityju, gradski rival se vratio na vrh

City je slavio rezultatom 2:0, ali iza dvoboja na Etihadu vući će se repovi.
Piše: HINAObjavljeno: 20. siječanj 2021. 21:39

Nogometaši Manchester Cityja 2-0 (0-0) pobjedom protiv Aston Ville u zaostalom susretu 1. kola engleskog prvenstva privremeno su zasjeli na vrh ljestvice.

Bio je to obostrano otvoren susret koji je odlučen nevjerojatnom pogreškom čitave sudačke postave. Oba sastava promašila su veliki broj prilika sve do 79. minute kada je Manchester City poveo golom Bernarda Silve koji je jakim udarcem sa 20-ak metara svladao sjajnog vratara Aston Ville Martineza. No, Silvi je loptu dodao Rodri koji se prethodno aktivirao iz nedopuštene situacije. Rodri se nalazio u zaleđu kada je loptu upućenu njemu presjekao stoper gostiju Mings, ali Španjolac je odmah potom onemogućio Mingsa u raščišćavanju situacije pred svojim vratima. Linijski sudac nije ništa označio, a nisu se oglasili niti VAR suci pa je pogodak priznat na veliko negodovanje menadžera Ville Deana Smitha koji je zato i isključen.

Na konačnih 2-0 povisio je Gundogan u 90. minuti iz kaznenog udarca dosuđenog nakon igranja rukom Casha.

City je sada vodeći sa 38 bodova iz 18 susreta, isti učinak ima i drugi Leicester City koji je odigrao 19 utakmica, dok treći Manchester United, koji od 21.15 sati gostuje kod Fzlhama, ima 37 bodova iz 18 utakmica te bi se pobjedom mogao vratiti na čelo ljestvice.

Aston Villa je ostala 11. sa 26 bodova iz 16 odigranih dvoboja.


Nogometaši Manchester Uniteda vratili su se na vrh ljestvice engleskog prvenstva 2-1 (1-1) gostujućom pobjedom protiv Fulhama u susretu 18. kola igranom u srijedu.

Fulham je poveo u otvaranju utakmice golom Lookmana (5) koji je izbjegao zaleđe, no sredinom prvog poluvremena na 1-1 poravnao je Cavani (21) nakon pogreške vratara domaćih Areole, da bi pobjedu Unitedu i povratak na čelo ljestvice osigurao Pogba (65) preciznim udarcem sa 20-ak metara.

United sada ima 40 bodova iz 19 susreta, dva više uz utakmicu više od gradskog rivala Manchester Cityja koji je ranije u srijedu u zaostalom susretu 1. kola sa 2-0 svladao Aston Villu. Treći Leicester City ima 38 bodova kao i Manchester City, ali je odigrao susret više.

Aston Villa je ostala 11. sa 26 bodova iz 16 odigranih dvoboja, dok je Fulham u zoni ispadanja, 18. sa 12 bodova iz 18 utakmica.

Linker
25. travanj 2024 04:12