Erling Haaland

SELIDBA NA OTOK

Gotov je jedan od najvećih nogometnih transfera godine: Erling Haaland konačno ima novi klub!

Saga o prelasku sjajnog norveškog napadača u Manchester City okončana je ovoga ponedjeljka
Piše: Goran Čičin-Mašansker/SNObjavljeno: 13. lipanj 2022. 11:25

U jednom danu dva velika transfera na Otoku! Manchester City i Liverpool cijele su sezone vodili bitku za naslov, a sada su u razmaku od nekoliko sati objavili i službeno potvrdili najveća pojačanja za sljedeću sezonu.

Samo nekoliko sati nakon što je Benfica objavila kako Darwin Nunez stiže u Liverpool za 85 milijuna eura, City je potvrdio da je Erling Braut Haaland novi igrač engleskog prvaka.

On će se priključiti Građanima 1. srpnja nakon što je potpisao petogodišnji ugovor.

Može se reći da Erling za City navija od malih nogu, jer je njegov otac Alfie upravo na današnji dan prije 22 godine također potpisao za klub iz 'plavog dijela' Manchestera.

Njegov sin će 22. rođendan proslaviti 21. srpnja, a na Etihad 8035 dolazi dana nakon svog oca i to s reputacijom jednom od najboljih europskih napadača. Svoje je golgeterske sposobnosti mladi Norvežanin potvrdio nastupajući za Molde, RB Salzburg i Borussiju Dortmund.

image
BEATE OMA DAHLE Afp

- Ovo je dan ponosa za mene i moju obitelj. Oduvijek sam gledao City, a volio sam to činiti u posljednjim sezonama. Jednostavno se moraš diviti njihovom stilu igre koji je uzbudljiv i stvara puno prilika, što je savršeno za igrača poput mene – rekao je Haaland.

Građani su jednog od najtraženijih nogometaša na svijetu dobili za tek 60 milijuna eura, koliko je iznosila otkupna klauzula ugrađena u ugovor s Borussijom Dortmund, kad je o Haalandovoj karijeri brinuo pokojni agent Mino Raiola. Odšteta s bonusima i dodacima može narasti i do 90 milijuna eura.

- U ovoj momčadi je tako puno igrača svjetske klase, a Pep je jedan od najvećih trenera svih vremena, stoga vjerujem da sam na pravome mjestu kako bih ispunio svoje ambicije. Želim zabijati golove, osvajati trofeje i napredovati kao nogometaš, a uvjeren sam da to mogu učiniti ovdje. Ovo je sjajan potez za mene, jedva čekam da počnu pripreme – izjavio je mladi Norvežanin.

Cityjev direktor nogometa Txiki Begiristain otkrio je detalj vezan uz ovaj veliki transfer.

- Pratimo Erlinga već par godina, i oduševljeni smo što smo ga doveli u naš klub. On je ogroman talent te je jedan od najboljih europskih napadača u posljednjih par sezona. Njegova je golgeterska statistika izvanredna, a njegove igre u Borussiji te pogotovo u Ligi prvaka su dokazale da može uspjeti na najvišoj razini – kazao je Begiristain.

Linker
20. travanj 2024 03:46