Erling Haaland

 JONATHAN NACKSTRAND Afp
DESTINACIJA - ŠPANJOLSKA

Guardiola otkrio što će Haaland raditi za vrijeme SP-a, za norveškog ‘ubojicu‘ spreman je poseban plan

‘Nadam se da neće previše jesti i piti te da će nam se vratiti u odličnoj formi‘, kaže trener Cityja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. listopad 2022. 16:42

Velika većina vrhunskih nogometaša uskoro će se posvetiti reprezentativnim obvezama u sklopu nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Postoje, dakako, i iznimke. Uz Liverpoolovog Mohameda Salaha, Mundijal će u ulozi gledatelja pratiti i ubojiti 22-godišnji napadač Manchester Cityja Erling Braut Haaland.

Norvežanin je ljetos pristupio Građanima te je u 14 nastupa u Premier ligi i Ligi prvaka postigao čak 22 pogotka uz tri upisane asistencije.

Poznati su već i Haalandovi planovi za prvenstvenu stanku.

image

Erling Haaland

OLI SCARFF Afp

- Bit će u Marbelli i u Norveškoj. Koliko će biti savršen u nastavku sezone ovisit će o tome kako će se ponašati u Marbelli. Tamo ima kuću, igrat će golf, a nadam se da neće previše jesti i piti te da će se vratiti u odličnoj formi za drugi dio sezone – rekao je Cityjev menadžer Pep Guardiola.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će igrači reagirati nakon Svjetskog prvenstva koje se po prvi put u povijesti održava usred, a ne na kraju sezone.

- Ako imate šest igrača koji su postali svjetski prvaci, oni će biti jako pozitivni. Drugi mogu biti u depresiji. Momci koji rano ispadnu mogli bi imati više odmora. Vidjet ćemo kakvi će biti kad se vrate, prilagodit ćemo ih našoj rutini.

Guardiola je uoči večerašnjeg gostovanja u Dortmundu prokomentirao i jedan detalj koji ga je kod Haalanda ugodno iznenadio.

- Znao sam da je on igrač za velike tranzicije, bio je nezaustavljiv na 30 ili 40 metara, ali nisam znao koliko se dobro kreće na malom prostoru. Postigao je puno pogodaka jer se kreće jako dobro.

Španjolski stručnjak ističe sjajnu intuiciju svog napadača koja mu omogućuje da radi razliku.

- Jako mi se sviđaju njegove kretnje. On odlazi od akcije da bi nakon toga bio blizu lopte. Taj tip kretanja nije lagan za napadača, ali on je tako mudar u pravim trenucima.

image

Pep Guardiola

SASCHA SCHUERMANN Afp

Prokomentirao je Pep i činjenicu da je prošle sezone Norvežanin u Borussiji imao dosta problema s ozljedama.

- Nije mogao igrati redovito, ali ga naši fizioterapeuti ove sezone tretiraju jako dobro i može igrati svaka tri ili četiri dana.

Haalandu će malo odmora vjerojatno dobro doći, a jasno je da Guardiola ne mora brinuti da će se njegov veliki adut eventualno previše opustiti.

- On ima sjajne radne navike, jedan je od prvih koji dolazi na trening, a odlazi među posljednjima. O svom tijelu vodi savršenu brigu, a također je i dobro educiran i svjestan da mora živjeti kao profesionalac – zaključio je Pep Guardiola.

Linker
19. travanj 2024 23:53