STU FORSTER/Pool/AFP
Portugalčev vapaj

Jose Mourinho prekinuo šutnju o prekriženoj zvijezdi Real Madrida: ‘To nije nikakva tajna i on to zna‘

U sedam godina provedenih u klubu Bale je pomogao španjolskom velikanu osvojiti četiri Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 16. rujan 2020. 14:14

Jose Mourinho prvi je put javno progovorio da želi dovesti Garetha Balea u redove svoje momčadi.

Ako se vijest dosad mogla etiketirati kao javna tajna, sada više nema ništa skrivenoga i karte su bačene na stol.

Ranije smo pisali kako Tottenham želi dovesti Balea na posudbu, a da je Real spreman plaćati polovicu njegove plaće koja iznosi vrtoglavih 500.000 funti tjedno.

"Pokušao sam ga potpisati još dok sam bio u Realu, ali tada to nije bilo moguće. Ali predsjednik je tada slijedio moj instinkt i znanje i nakon mog odlaska doveo je Garetha u klub. Tu nema nikakve tajne, čak i Gareth to zna. Ali neću govoriti više o tome jer je on danas igrač Reala", rekao je Mourinho i tako između redaka poručio Baleu da potpiše za Tottenham.

image
Gareth Bale
GABRIEL BOUYS/AFP

Mourinho je klupu Reala napustio u svibnju 2013. godine, a svega par mjeseci kasnije predsjednik Florentino Perez platio je tada rekordnih 93 milijuna eura za njegov transfer.

U sedam godina provedenih u klubu Bale je pomogao španjolskom velikanu osvojiti četiri Lige prvaka, dva naslova španjolskog prvaka i tri svjetska klupska prvenstva.

Prema svemu sudeći Bale će se zaista vratiti u Tottenham, čemu svjedoči i posljednja izjava njegovog agenta Jonathana Barnetta.

"Blizu smo, ali nije još sve gotovo. Riječ je o kompliciranom poslu", rekao je Barnett.

A čak i ako Real na sebe preuzme polovicu isplate Baleove plaće on će svejedno biti najplaćeniji igrač Spursa. Naime Harry Kane kao trenutno najplaćeniji igrač Spursa zarađuje 200.000 funti tjedno, dok su sljedeći najplaćeniji Tanguy Ddombele (160.000 funti tjedno) 9 Son Heung-Min (140.000 funti tjedno)...

Linker
23. travanj 2024 18:38