Hoćemo li Haalanda gledati u Chelseaju od sljedeće sezone?
 JAVIER SORIANO Afp
EVO PLANA

Kako dovesti najtraženijeg nogometaša svijeta? Chelsea ima plan, ali za to će morati prodati 12 igrača

Gdje će sljedeće sezone igrati jedan od najubojitijih igrača? Mnogi ga žele, ali malotko ima novac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2021. 20:20

Ima tome već koji tjedan da su Mino Raiola, jedan od najpoznatijih agenata za nogometaše na svijetu i Alf-Inge Haaland, otac dječaka imena Erling, lutali po svijetu. U jednom su danu bili na ručku s predsjednikom Real Madrida, a na večeri s predsjednikom Barcelone... Pa su onda htjeli krenuti u Englesku, na sastanke, ručkove, večere i međuobroke s čelnim ljudima Manchester Uniteda, Cityja i Chelseaja. Sve to zbog jednog cilja - prodati Erlinga Haalanda za što veći novac i dobro se naplatiti.

Zaista, neobjašnjive su cifre koje za svoje usluge traži Raiola, a zajedno s ocem Alfom-Ingeom koji bi dio kolača i za sebe, sve te provizije premašuju i trideset milijuna eura, prema nekim izvorima. Isti oni tvrde da će klubu koji će zaista i potpisati Haalanda iz Borussije trebati preko 200 milijuna za dovršavanje čitavog posla.

Dok bi oni najbogatiji poput Manchester Cityja samo ispumpali "dvjestotku" bacivši aktovku na stol, ima i onih koji su u kategoriji ispod, a takvi će morati namicati sredstva. Chelsea će se, sukladno napisima engleskih medija dati u veliki biznis prodaje svojih igrača. Iz prve momčadi spominje se odlazak Tammyja Abrahama i Kurta Zoume, a klub sa Stamford Bridgea namjerava se riješiti niza igrača koji su trenutno na posudbama poput Tomorija, Drinkwatera, Zappacoste, Mosesa, Van Ginkela i još brojnih drugih pomalo zaboravljenih "asova" iz zapadnog Londona.

Kada bi i uspjeli sve to prodati, a bruji se o 12 igrača koji bi mogli otići, možda bi se i skupilo tih otprilike 200 milijuna za Haalanda. To je očita želja, jer u Chelseaju više ne mogu tolerirati silne promašaje Time Wernera za kojeg su prošlog ljeta Leipzigu iskrcali čitavo bogatstvo.

Linker
20. travanj 2024 00:16