IAN KINGTON Afp
RIJEČ TRENERA

Klopp tužan nakon poraza na Emiratesu istaknuo ključan trenutak: ‘U toj je situaciji bio vrlo blag kriterij‘

‘Nanijeli smo im puno problema, ali ostali smo ovdje bez bodova...‘
Piše: JL.Objavljeno: 09. listopad 2022. 20:42

Nogometaši Arsenala vratili su se na vrh ljestvice engleskog prvenstva 3:2 (2:1) domaćom pobjedom protiv Liverpoola u derbiju 9. kola. Arsenal je poveo golom Martinellija već u 1. minuti susreta, Nunez je u 34. uspio poravnati, samo da bi Saka u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena uklizao na drugoj vratnici na dodavanje Martinellija i vratio prednost na stranu "topnika".

Firmino je u 53. minuti preciznim udarcem sa 15-ak metara izjednačio na 2-2, ali Arsenal je i treći put stigao do vodstva koje je na kraju i zadržao nakon što je Saka u 76. minuti realizirao kazneni udarac kojega je skrivio Thiago Alcanara koji je neoprezno startao na Gabriela Jesusa.

Vodeći Arsenal sada ima 24 boda, jedan više od drugog Manchester Cityja, dok je Liverpool ostao u srdini ljestvice, 10. sa 10 bodova i utakmicom manje.

image
IAN KINGTON Afp

Trener Liverpoola, Jurgen Klopp, u razgovoru za BBC Sport nije bio potpuno nezadovoljan igrom svoje momčadi.

- Stvarali smo, bili smo opasni, zabili smo svoj gol, prekrasan gol. Zatim smo primili u posljednjoj sekundi prvog poluvremena. Očito smo pogriješili, protunapad je cilj. To je naša trenutna situacija, odlazak na poluvrijeme znajući da smo dobri u "akciji", ali ignoriranje rezultata.

Komentirao je i svirani kazneni udarac za "Topnike", na slaže se s odlukom sudca, ali prihvaća kaznu. Rekao je i da je par stvari išlo kontra njegove momčadi, ali da je to općenito bilo dobro gostovanje, protiv jake momčadi.

- Nanijeli smo im puno problema, ali ostali smo ovdje bez bodova. Htjeli smo nastaviti s dobrim stvarima, ali nažalost nismo to učinili. Izjednačili smo, bila je to stvarno otvorena utakmica tada. Situaciju oko jedanaesterca, naravno, trebali smo riješiti. Sada sam to vidio i mislim da možete zamisliti, ne mislim da je to čist penal, vrlo je blag kriterij uzet u obzir. Mislim da je to situacija u kojoj sudac ima još jedan pogled na to u stvarnom vremenu - zaključio je strateg Liverpoola.

Linker
20. travanj 2024 10:26