NIKAD BOLJA PONUDA

Ovo su slastičarnice iz kojih ovih blagdana možete naručiti najslađe božićne pakete

 Meet Mia Facebook/
Pretražili smo blagdansku ponudu zagrebačkih slastičarnica i izdvojili favorite

Početak prosinca i službeno obilježava ulazak u potpuno blagdansko raspoloženje, a dok razmišljamo o poklonima i bogatom božićnom ručku priprema kojeg nas tek čeka, brojne zagrebačke slastičarnice već su krenule s ponudom blagdanskih poslastica. Inovativnosti ove godine, čini se, nimalo ne nedostaje pa tako u zagrebačkim slastičarnicama možete pronaći poklon pakete sa šarenim macaronsima, kuglicama, prhkim keksima u neobičnim izdanjima, veselim gingerbread kolačićima, ali i pravim malim umjetničkim djelima. Istražili smo ponudu i izdvojili favorite.

Meet Mia

Kao i svake godine, slastičarnica Meet Mia u zagrebačkoj Vlaškoj ulici u svoju je blagdansku ponudu uvela prhke kekse različitih oblika, veličina i okusa. Na svom su Instagram profilu najavili kako su spremni za narudžbe te kako zainteresiranima nude i omiljene čokoladne kuglice, mini mađarice, išlere i linzere, kekse od lješnjaka, pistacija i kokosa.

Njihove kekse možete naručiti telefonski ili putem Facebooka, a cijene mikseva koji uključuju 18 vrsta koštat će vas između 140 i 150 kuna za kilogram. Osim toga, u ponudi slastičarnice Meet Mia pronaći ćete i božićne torte. Nama je za oko posebno zapela divna GingerBreadMen torta.

Amelie

Iz jedne od najpopularnijih zagrebačkih slastičarnica također su putem društvenih mreža najavili kako marljivo rade na pripremi čarobnih blagdanskih slastica, a posebno su istaknuli neodoljive vanilin kiflice i šarene macaronse. Dodali su i kako se u njihovoj ovogodišnjoj ponudi nalaze i bijela pita, mađarice i keksi s lješnjacima te kako narudžbe primaju telefonski. Novitet u ponudi slastičarnice Amelie su i njihovi poklon bonovi od 50, 100, 150 i 200 kuna koji, dodaju, mogu biti savršen poklon za obitelj, prijatelje, pa čak i poslovne partnere. Sve informacije možete pronaći na njihovim društvenim mrežama.

Pierre

Slastičarnica Pierre na zagrebačkoj Ljubljanici tek je nedavno započela s radom, a nakon što su u ponudu uveli kruh i peciva od kiselog tijesta, bacili su se i na pripremu blagdanskih slastica. Tako sada nude božićne miks pakete koji uključuju mađarice, lješnjak i mak kocke, rafaelo, raspucance, lješnjak kekse s Nutellom te klasiku poput linzera, husara i išlera. Cijelu ponudu možete provjeriti na njihovoj službenoj ili Facebook stranici, a mi bismo dodali i kako smo slastice iz slastičarnice Pierre i sami isprobali odmah po otvaranju te vjerujemo kako će njihov slatki miks biti pun pogodak za one koji vole uživati u onim pravim i bogatim okusima.

Torterie Macaron

U simpatičnim kutijama koje mogu poslužiti i kao divan slatki poklon, svoje kekse nude i slastičarnice Torterie Macaron. Medenjaci, ginger borići, rolice od cimeta i smokve i čoko zvjezdice samo su dio onoga što ćete pronaći u njihovim blagdanskim paketima. Cijene se kreću od 69 kuna za miks od 500 grama i 119 kuna za miks od kilograma, a dobro je spomenuti i kako na njihove kutije možete napisati čak i posvetu za drage vam osobe. Također, ovdje možete naručiti i paket s čak 12 vrsta kremastih kolača koje će vas koštati 129 kuna za kilogram. Dupla doza mađarice koju dodaju svom kremastom miksu, pitate li nas, veliki je i važan plus.

Le Kolač

U ponudi popularnog Le Kolača ove vas godine očekuju kutije s inovativnim božićnim keksima poput onih s pistacijom, lješnjacima ili vanilijom. Kutija prhkih keksi s maslacem koštat će vas 80 kuna, dok na web stranici slastičarnice možete pronaći i posebnu ponudu u kojoj dobivate četiri kutije keksi od 250 grana za 240 kuna. Dobro je spomenuti i kako je kutije iz slastičarnice Le Kolač moguće personalizirati, a s obzirom na visoku kvalitetu slastica pastry chefa Roberta Hromalića, vjerujemo kako s ovim keksima ne možete pogriješiti.



Orijent

U ponudi najstarije zagrebačke slastičarnice pronašli smo pak mala pakiranja od 200 grama s prhkim keksima s cimetom i šećerom ili, kako su ih oni nazvali, čajnim srčekima i odmah pomislili kako bi upravo ovi paketići iz Orijenta mogli biti odličan znak pažnje za najdraže. Dobra je vijest da su njihova srčeka dostupna i putem Wolta, a platit ćete ih tek 30 kuna.

Biberon Cakes

Zagrebačka slastičarnica Biberon također se sve više ističe kvalitetom i sjajnim kombinacijama okusa u svojim slasticama. Ovih blagdana odluka je pala na klasiku pa će tako u svoje pakete s božićnim keksima pakirati raspucance i vanilin kiflice rađene po tradicionalnoj recepturi. Važno je dodati kako njihova blagdandnska ponuda uključuje i stollen te mini tortu od naranče i čokolade. Cijena paketa od 500 grama blagdanskih keksića je 65 kuna, dok će vas stollen koštati 60 kuna, a čokoladna torta (10 kriški) 200 kuna.

Jolie Petit Pâtisserie

Ovih su dana pakete s božićnim keksima i kolačima počeli pakirati i u Jolie Petit Pâtisserie na zagrebačkoj Knežiji. Kod njihovih nam se slatkih kutija posebno sviđa kombinacija suhih keksi i kolača, a između ostalog, u ponudi su zvjezdice, čokoladni keksi i neki novi okusi upakirani u već poznate oblike. Narudžbe primaju isključivo telefonski, a saznali smo i kako će se cijene njihovih božićnih kutija kreću od 180 do 280 kuna.

Šlag na kraju

Iz novootvorene slastičarnica Šlag na kraju također su putem društvenih mreža predstavili svoju božićnu ponudu. Oni, za razliku od ostatka, nude nekoliko vrsta opcija kada su u pitanju slatke kutije pa tako birati možete između blagdanskih cupcakesa s mrkvom ili kombinacijom čokolade i maline po cijeni od 120 kuna za šest komada, ručno oslikane macaronse po cijeni od 100 kuna za šest komada, kombinaciju macaronsa i keksa s đumbirom koja dolazi u paketu s čestitkom za 140 kuna te miks kutiju u kojoj će vas dočekati raspucanci s pistacijom i limunom, keksi s brusnicama i bijelom čokoladom, macaronsi i keksi s đumbirom po cijeni od 200 kuna. Svi primjerci iz male Šlag na kraju tvornice izgledaju zbilja lijepo i vjerujemo kako bi bili baš divan poklon za one najveće ljubitelje božićnih slastica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:15