Steven Gerrard je na svoj popis uvrstio i Matea Kovačića

 LINDSEY PARNABY Afp
A NIJE MODRIĆ

Legendarni Steven Gerrard odao priznanje Vatrenom: ‘Među najboljima je na svijetu na svojoj poziciji‘

Legendarni nogometaš je napravio listu najboljih veznjaka trenutno na svijetu.
Piše: SNObjavljeno: 11. svibanj 2022. 12:40

Oko Matea Kovačića se u Hrvatskoj znaju lomiti koplja, ali hrvatski veznjak redovno dobiva priznanja u nogometnom svijetu. Jedno od njih mu je dao legendarni Steven Gerrard koji je za BT Sport dobio zadatak da nabroji pet najboljih trenutnih veznjaka.

Prvi koji se našao na Gerrardovoj listi je Jude Bellingham, 18-godišnji nogometaš Borussije Dortmund koji ima već 12 nastupa za seniorsku reprezentaciju Engleske, a njegove igre su privukle interes Liverpoola. Bellinghamu je Gerrard zatim dodao Kevina De Bruynea i Masona Mounta te objasnio kako se prije svega odlučio na ofenzivne veznjake.

No, to pravilo je brzo pregazio kada je na listu dodao Matea Kovačića, a zatim je prekršio i pravilo o pet imena jer je listu zaokružio na šest nogometaša dodavši Fabinha i Rodrija.

"Kada bih se morao odlučiti na jednog od njih, to bi bio De Bruyne. U njemu vidim kombinaciju svih velikih veznih igrača protiv kojih sam do sada igrao", rekao je Gerrard te objasnio protiv koga mu je bilo najteže igrati u njegovoj karijeri.

"To bi bili Roy Keane ili Patrick Vieira. Uvijek si znao kada igrač protiv jednog od njih, a na tu listu bih još dodao Claudea Makelelea", zaključio je Gerrard.

Linker
19. travanj 2024 11:13