REUTERS
NAJGORI SCENARIJ

LIVERPOOLU PRIJETI UDARAC SEZONE, PRVA ZVIJEZDA TEŠKO OZLIJEĐENA I UPITNA ZA BARCU? Pomoć su mu ukazivali pet minuta, u suzama je iznesen s terena

Nogometaši Liverpoola pobijedili su u 37. kolu Engleske lige u trileru kod Newcastla s 3-2 i zadržali šanse za naslov.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2019. 00:28

Potresnim scenama svjedočili su gledatelji na St. James Parku u Newcastleu. Igrala se 68. minuta susreta između Newcastlea i Liverpoola kada se u jednome duelu Mohamed Salah sudario s domaćim vratarom Slovakom Martinom Dubravkom.

Jedna od najvećih nogometnih zvijezda današnjice ostala je nepomično ležati na travnjaku, a liječnička je služba promptno reagirala i pružila pomoć nesretnom nogometašu. Prekid je trajao duže od pet minuta, a ponovljena snimka pokazivala je da ga je slovački vratar koljenom u skoku nehotice udario u glavu.

Liječnici su egipatskog napadača imobilizirali i na nosilima iznijeli s terena. Kamere su uhvatile kadar u kojemu se Salah drži za lice i s bolnim izrazom djeluje prilično uzdrmano.

Sve se to događalo u trenucima kada je Liverpool 'lovio' pobjedu kod rezultata 2:2. 15-ak minuta prije Rondon je za 'Svrake' postigao izjednačujući pogodak, a remijem bi Redsi vjerojatno ispali iz utrke za prvaka Premiershipa s Manchester Cityjem, no uspjeli su zabiti za 3:2 u 85. minuti.

Treneru Liverpoola Jurgenu Kloppu zasigurno neće biti lako jer se može pretpostaviti da će ozlijeđeni Egipćanin gotovo sigurno biti nespreman za uzvratnu polufinalnu utakmicu Lige prvaka protiv Barcelone.

Jedino što je Nijemac rekao nakon utakmice u vezi Salaha bilo je: "Morat ćemo pričekati i vidjeti", suzdržan je bio Klopp. Po jednoj od neslužbenih verzija, ozljeda ipak nije najteže prirode, ali svoj će sud tek u nedjelju moći dati liječnička služba Liverpoola.

Liverpool je dvaput vodio golovima van Dijka (13) i Salaha (28), no uporni domaćini su oba puta uspjeli poravnati golovima Atsua (20) i Rondona (54). U 73. minuti uslijedio je novi udarac za trenera Kloppa jer s terena iznešen Salah i čini se da se radi o težoj ozljedi. Ipak, četiri minute prije kraja Origi pogađa glavom nakon slobodnog udarca Shaqirija za pobjedu gostiju.

Dejan Lovren je igrao do 83. minute za Redse.

Liverpool opet vodi s 94 boda, dok City ima 92 i utakmicu manje.

City u ponedjeljak dočekuje Leicester, a u zadnjem kolu Liverpool igra doma s Wolverhamptonom, a City ide u goste Brightonu.

Linker
19. travanj 2024 14:56