Reuters/Carl Recine
ZAISTA IMPRESIVNO

LOVRENOV SUIGRAČ JE NEPRELAZAN, A OVO JE DOKAZ Napravio nešto što nije uspjelo nikome 14 godina, a onda je objavljen podatak koji ostavlja bez daha

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2019. 17:46

Liverpoolov stoper Virgil van Dijk primio je u nedjelju navečer i službeno nagradu za najboljeg igrača godine u odabiru Udruženja igrača (PFA).

Van Dijk je slavio u uskoj konkurenciji suigrača Sadija Manea, Raheema Sterlinga, Sergija Agüera, Bernarda Silve i Edena Hazarda. Postao je tako prvi branič koji je osvojio ovu prestižnu nagradu nakon Johna Terryjja kojem je to uspjelo 2005. godine.

"Ovo je definitivno posebno. Posebice ako pogledate napadače i veznjake koje imamo u našoj ligi to je nevjerojatno. Također, pogledate li samo popis kandidata i kvalitetu koju imamo zaista je posebno da su igrači glasali za mene", rekao je 27-godišnji Nizozemac.

Nogometni profesionalci najboljeg nogometaša biraju od 1974. godine, a prvi dobitnik je bio branič Leeds Uniteda Norman Hunter.

Obje nagrade prošle godine dobio je napadač Liverpoola Mohamed Salah.

Inače, neposredno nakon svečane dodjele nagrada Opta je izbacila nevjerojatan statistički podatak. Naime, on kaže da nijedan igrač nije predriblao Virgila van Dijka u 36 premierligaških nastupa ove sezone. Štoviše, taj niz traje i dulje, sve do ožujka prošle godine što znači da ga nijedan igrač nije predriblao punih 45 uzastopnih premierligaških utakmica.

Čovjek je jednostavno neprelazan.

Linker
24. travanj 2024 22:05