PAUL ELLIS Afp
‘PETARDA‘ LIVERPOOLA

Luda završnica derbija i težak poraz Manchester Uniteda! Pala četiri gola u 13 minuta, slavlje Cityja

Veliki preokret su izveli nogometaši Wolverhamptona, koji su do 80. minute imali dva gola zaostatka
Piše: HinaObjavljeno: 16. listopad 2021. 21:01

U dvoboju 8. kola engleske Premier lige Leicester City je na svom stadionu King Power pobijedio Manchester United sa 4-2 (1-1), a četiri od šest pogodaka palo je u razmaku od 13 minuta u završnici utakmice.

Greenwood je u 19. minuti doveo goste u vodstvo, a u 31. minuti je izjednačio Tielemans. Do 78. minute su mreže mirovale, a onda su se razgoropadili strijelci, pogotovo domaći. Leicesterov turski branič Soyuncu je u 78. minuti pogodio za 2-1. U 82. minuti je izjednačio Rashford, no već u sljedećem napadu na drugoj strani precizan je Vardy za 3-2. Konačnih 4-2 postavio je Daka u prvoj minuti sučevog dodatka.

image
PAUL ELLIS Afp

Manchester City je na svom stadionu rutinski svladao Burnley sa 2-0. Bernardo Silva je u 12. minuti postigao vodeći pogodak, a Kevin De Bruyne je u 70. minuti pogodio za 2-0. 'Građani' su se priključili trenutačno vodećem Liverpoolu koji ima bod više od aktualnih prvaka.

image
Ole Gunnar Solskjaer
PAUL ELLIS Afp

Veliki preokret su u Birminghamu izveli nogometaši Wolverhamptona, koji su do 80. minute imali dva gola zaostatka za Aston Villom, da bi na kraju odnijeli dva tri boda s Villa Parka. Danny Ings (48) i John McGinn (69) donijeli su domaćima dva gola prednosti, ali to im nije bilo dovoljno za pobjedu, čak ni za bod.

Marokanac Romain Saiss (80) smanjio je zaostatak "vukova", a kapetan gostiju Conor Coady (86) pogodio je za izjednačenje. U posljednjim trenucima utakmice Portugalac Ruben Neves (90+5) postigao je gol za potpuni preokret.

Southampton je pogotkom Albanca Armanda Broje na svom stadionu svladao Leeds, a Norwich i Brighton su odigrali utakmicu bez pogodaka.

Talijanski nogometni stručnjak Claudio Ranieri neće po dobrome pamtiti svoj povratak u englesku Premier ligu, jer je u prvom subotnjem dvoboju njegov Watford na svom terenu poražen od Liverpoola sa 5-0.

Posebno inspiriran bio je Roberto Firmino koji je postigao 'hat-trick' golovima u 37., 52. i 91. minuti, a asistirao je i Mohamedu Salahu za pogodak u 54. minuti. Liverpool je poveo već u 9. minuti kad je nakon Salahovog dodavanja Sadio Mane pogodio mrežu s ruba kaznenog prostora, što je bio njegov 100. gol u Premier ligi.


Europski prvak Chelsea zadržao se na vrhu ljestvice engleske Premier lige pobijedivši na gostovanju kod Brentforda s minimalnih 1-0 u utakmici 8. kola.

Pobjednički pogodak je u 45. minuti postigao branič engleske reprezentacije Ben Chilwell kojemu je to drugi pogodak u ovoj sezoni, nakon što je bio strijelac i u pobjedi 3-1 protiv Southamptona uoči reprezentativne stanke. No, jednako zaslužan za pobjedu Chelseaja je i vratar Edouard Mendy koji je imao nekoliko sjajnih obrana, pogotovo u završnici utakmice.

image
JUSTIN TALLIS Afp

Brentford je imao 17 udaraca na vrata, sedam unutar okvira, ali je ostao bez pogotka. Chelsea je sa samo pet udaraca, od kojih je jedan išao unutar okvira i završio u mreži, osvojio sva tri boda.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je bio u početnoj postavi Thomasa Tuchela, a od 18. minute je igrao opterećen žutim kartonom. Njemački strateg ga je zamijenio u 65. minuti.

Linker
20. travanj 2024 08:50