AFP
UBITAČAN RASPORED

Man. United u tjedan dana igra čak četiri utakmice: ‘Bojkotirat ćemo vaše proizvode, ocrniti brendove...‘

Novi termin odgođenog premierligaškog derbija s Liverpoolom je 13. svibnja
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 07. svibanj 2021. 12:04

Utakmica Manchester Uniteda i Liverpoola, veliki derbi koji je bio zakazan za prethodnu nedjelju, ali je bio odgođen zbog navijačih nereda, ima novi termin. Bit će odigran sljedećeg tjedna, 13. svibnja, u 21.15. Podsjetimo, trebala se ta utakmica igrati u nedjelju popodne, ali je zbog velikih prosjeda pred Old Traffordom i timskim hotelom otkazana. Čak je dvjestotinjak navijača uspjelo i ući na stadion, a u cijelom incidentu ozlijeđeno je i 6 policajaca.

Dobra pozicija

Sada, s novim terminom tog dvoboja, Manchester United pred sobom ima vrlo zahtjevnu dionicu u kojoj će morati odigrati 3 utakmice u samo 5 dana. Uzevši u obzir i sinoćnje gostovanje u Rimu, četiri utakmice u točno tjedan dana. Prvo, već ovu nedjelju gostuju kod Aston Ville u prvenstvu, pa 2 dana poslije igraju protiv treće momčadi Premiershipa Leicestera, a 2 dana nakon toga slijedi i ta utakmica s Liverpoolom. Svega 50-ak sati razmaka bit će između ovih utakmica. Nakon toga, United će imati po 5 dana razmaka za posljednja dva kola, protiv Fulhama i Wolverhamptona.


Iako će ovo zasigurno biti teška dionica za momčad, United će sa samo 4 boda u ovih posljednjih 5 kola osigurati top 4 i Ligu prvaka. Uz to, ako ne izgube od Leicestera teško je vidjeti ikakav drugi rasplet osim Crvenih Vragova na 2. mjestu.
Navijači Manchester Uniteda najglasniji su u prosvjedima protiv vodstva, točnije vlasnika kluba obitelji Glazer. Mnogi bivši igrači Uniteda ističu kako cijela situacija nije toliko izazvana Superligom, koliko lošim vođenjem kluba godinama unazad. Dobar dio nogometnih ličnosti čak podržava prosvjede navijača, no svi se jednoglasno protive nasilju do kojeg je došlo između dijela navijača i policajaca. Naime, jedan je 28-godišnji navijač ranije ovog tjedna uhićen jer je utvrđeno da je nasrnuo na policajca, a policija i klub surađuju na tome da se identificiraju i ostali navijači koji su se obračunali s policijom.


- Ne brinemo se. Naravno, vidjeli smo prosvjede prošli vikend i ne podržavamo nasilje poput onog što smo vidjeli taj dan, ali navijači Manchester Uniteda očito imaju dubok izvor frustracije već godinama i sada su im se ukazala prilika izađu i pomognu svom klubu. Za nas, što se sigurnosti tiče, nemam nikakvih briga. Radujemo se tom gostovanju i igri - rekao je Brendan Rodgers, menadžer Leicestera, koji na Old Trafford stiže u drugoj od one 3 ‘zbijene’ utakmice.

Bojkot sponzora

Najnoviji prosvjed navijača Uniteda stiže u obliku bojkota klupskih sponzora. Naime, vjeruju da sami Glazeri više profitiraju od odnosa sa sponzorima nego klub, pa su od sponzora zatražili da prekinu suradnju.


- Navijači Manchester Uniteda će bojkotirati vaše proizvode, truditi se ocrniti vaše brendove i stati uz vaše konkurente na tržištu sve dok ne prekinete komercijalnu suradnju s obitelji Glazer. Ako sponzori shvate da partnerstvo s Glazerima ne može u istu rečenicu s uspjehom, te raskinu suradnju, onda smo sigurni da će navijači Uniteda ponovno zavoljeti ove kompanije, jer su se zauzeli za vrijednosti kluba koje vlasnici Glazeri, kao što smo vidjeli, ne dijele s nama - stoji u izjavi jedne udruge navijača Manchester Uniteda.

Linker
25. travanj 2024 01:03