AFP
PRIPREMA ZA VELIKI FINALE

Mateo Kovačić se napokon vratio i to pred navijačima, no vidjelo se da nije igrao mjesec dana...

Najvažnije je da se što bolje pripremi za nastup u finalu Lige prvaka 29. svibnja protiv Cityja
Piše: K. GuberinaObjavljeno: 19. svibanj 2021. 20:18

Chelsea se osvetio Leicesteru za poraz u finalu FA kupa i u posljednje kolo Premier lige ulazi s najviše izgleda da kroz prvenstvenu utrke osigura nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Rüdiger i Jorginho donijeli su prijeko potrebnu pobjedu (2:1) londonskoj momčadi, za koju je Mateo Kovačić zaigrao od 32. minute.


Hrvatski reprezentativni veznjak izbivao je mjesec dana s travnjaka zbog ozljede bedrenog mišića, a ušao je u igru umjesto Kantea. Engleski mediji su Kovačićevu igru uglavnom ocijenili prosječnom šesticom ističući da se na njemu vidjela pauza, dok su najbolji dojam u redovima pobjednika ostavili Werner I Mount.


No, za Kovačića je najvažnije da je ponovno u kadru kako bi se što bolje pripremio za nastup u finalu Lige prvaka 29. svibnja protiv Manchester Cityja u Portu. Londončani su uz 67 bodova na kontu u naizgled dobitnoj poziciji, ali nedjeljni dvoboji mogli bi donijeti neizvjesnost do posljednje minute. Chelsea, naime, čeka poprilično zahtjevno gostovanje u Birminghamu kod Aston Ville, dok će o putnicima u Ligu prvaka važnu ulogu igrati i dvoboji Leicester - Tottenham, te Liverpool - Crystal Palace.

Provokacija nakon finala

Repriza FA kupa pred 8.000 gledatelja na Stamford Bridgeu donijela je dosta nervoze i naguravanja na travnjaku, a sve je još nakon proslave pobjede u subotnjem srazu na Wembleyju zakuhao igrač Leicestera Daniel Amartey, koji je zastavicu s grbom Chelseaja bacio na pod u svlačionici Leicestera nakon utakmice. Nema sumnje da je spomenuta gesta dodatno motivirala domaći sastav, koji je u konačnicu uz dosta muke sačuvao prednost.


- Odlično smo reagirali nakon subotnjeg poraza, ali nije vrijeme za veliko slavlje, tek nas čekaju dvije najvažnije utakmice u sezoni. Mogli smo bez stresova pobijediti Leicester, no smatram da je naša pobjeda potpuno zaslužena. Bilo je veliko zadovoljstvo napokon opet osjetiti podršku navijača - istaknuo je menadžer Chelseaja Thomas Tuchel.

Linker
24. travanj 2024 10:19