Gastro senzacija dive

Viralni hit postao stvarnost: Josipa Lisac kod Šprajca napokon otkrila recept za štuku u šlagu

Legendarna hrvatska umjetnica Josipa Lisac razveselila je mnoge svojim odgovorom na pitanje Zorana Šprajca kako se snalazi u kuhinji. Njezina "štuka u šlagu" postala je prava senzacija na društvenim mrežama, a pjevačica je sada otkrila i kako pripremiti to zanimljivo jelo.

Nakon svog prošlog posjeta Zoranu Šprajcu, odnosno, gostovanju u emisiji RTL Direkt, šarmantne izjave Josipe Lisac postale su viralni hit, a svi su opčinjeno spominjali misterioznu "štuku u šlagu".

Naime, legendarnu pjevačku divu Zoran Šprajc upitao je: "Kuhate?", na što je ona odgovorila: "Da, sve!", a na voditeljev upit vezan za sarmu nastavila: "Ne, sarmu, ali neku štuku u šlagu, ovako nekakve žabe..."

Taj je razgovor u kratkom roku preplavio društvene mreže te postao veliki hit na TikToku, gdje mlađi fanovi i dan danas oduševljeno rekreiraju tu već legendarnu scenu iz emisije.

Porasla je i potraga za receptom koji bi objasnio kako pripremiti štuku u šlagu, a da je riječ o ribi koja se priprema s vrhnjem za kuhanje, kao što su mnogi pretpostavili, opovrgnula je sama Josipa Lisac, koja je sinoć ponovno gostovala u emisiji RTL Direkt.

"Vi ste spomenuli da volite pripremati štuku u šlagu, ja sam moram priznati bio zbunjen, nisam znao da li se šalite", započeo je Šprajc na što je pjevačica spremno odgovorila: "Nee, nisam se šalila. A znate kaj mi je drago? Ok, imamo mi majstore kuhare, imamo već emisije i tako dalje gdje se ljudi mogu malo odmaknuti od pohanog mesa i pečenih krumpira... naprosto da naprave neki gastronomski odmak".

Šprajc je u nevjerici pjevačicu upitao: "Nego, stvarno šlag?", na što je kultna glazbenica odgovorila: "Pa šlag je, pa kaj je? Pa Pa šlag. Pa možete vi slatko vrhnje istući pa imate taj šlag. I dio je tog umaka, i tako dalje. Ja nisam nikad radila sarmu, ali mislim ovo je jednostavnije nego raditi sarmu, u tome je poanta".

Nakon kratkog nagovaranja, legenda hrvatske glazbene scene otkrila je svoj recept za štuku o kojoj se ne prestaje pričati.

RECEPT ZA ŠTUKU U ŠLAGU JOSIPE LISAC

Josipa je naglasila kako je štuku za ovaj recept potrebno kuhati, a ne peći. Dok se riba kuha, vrijeme je za pripremu sad već slavnog umaka.

"U umaku su sastojci. To su one divne lučice, ne luk nego lučice. Pa tu je putar, tu je citron sos, pa tu je bijelo vino pa tu je upravo to slatko vrhnje koje se istuče, tu je sol, tu je papar, tu su trave. Mi smo recimo vrlo. vrlo često kuhali s estragonom. Evo vidite kako to zvuči! To je zapravo improvizacija".

Šprajc je zaključio kako recept slavne pjevačice zaista više ne zvuči kao šala te joj zahvalio što nas smiruje i daje nam toplo ozračje u ovim teškim vremenima.

Linker
19. travanj 2024 05:50