Thomas Tuchel smijenjen je nakon poraza od Dinama

 KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Kieran Mcmanus/shutterstock Editorial/profimedia
OŠTRA PORUKA

‘Ne, Tuchel nije smijenjen zbog poraza od Dinama! Neka predsjednik javno kaže što se dogodilo...‘

Nekadašnji vlasnik Crystal Palacea u svojoj je radio-emisiji poželio ‘zakašnjeli božićni dar‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2023. 22:05

Najjači sportski radio u Europi, a možemo ga slobodno nazvati i jednim od najjačih na svijetu, britanski TalkSport u ponedjeljak je imao jednu poprilično zanimljivu emisiju. Ona se ticala londonskog Chelseaja i krize koja ovih dana, zapravo tjedana, pogađa tog engleskog velikana. Doduše, mogli bismo napisati i da ta kriza traje već više od cijele ove sezone, koja je počela prisilnim odlaskom Romana Abramoviča s mjesta vlasnika kluba.

Dakle, u emisiji koju je vodio nekadašnji vlasnik Crystal Palacea, a danas tek ugledni radijski voditelj Simon Jordan, izašla je molba prema aktualnom gazdi Chelseaja, američkom multimilijarderu Toddu Boehlyju. Jordan je zamolio Boehlyja da javno kaže razloge zbog kojih je nakon poraza u Ligi prvaka na Maksimiru smijenjen Thomas Tuchel.

image

Todd Boehly u maksimirskoj loži

RONALD GORSIC Cropix

Njemački trener opet je došao u središte javnog interesa, i to nakon što su rezignirani Chelseajevi navijači na Etihadu izvikivali njegovo ime dok je Chelsea gubio od Manchester Cityja u FA kupu. Navijači su jasno dali do znanja da im Tuchel nedostaje, te da bi ga vrlo rado ponovno voljeli vidjeti na klupi na Stamford Bridgeu, gdje aktualni trener Graham Potter na njih nije ostavio dobar dojam.

- Ono što javnost ne zna moglo bi zagolicati maštu brojnim navijačima Chelseaja. Događalo se još mnogo toga tih dana, nije u pitanju bio samo taj poraz od Dinama u Zagrebu. To nije bio niti glavni razlog smjene. Mislim da bi Todd Boehly mogao dati zakašnjeli božićni dar javnosti kada bi izašao sa svime onime što se tada događalo u klubu. Ali, meni je to što znam otvorilo oči i da sam ja bio na njegovom mjestu, napravio bih isto - rekao je Jordan u emisiji.

Tuchel je, podsjetimo, u ljeto 2021. godine postao prvak Europe, a kada je Todd Boehly preuzeo vlasničku palicu nad Chelseajem, javnost je vjerovala da će Nijemac dobiti novi ugovor. Umjesto toga, dobio je otpusno pismo. Graham Potter, njegov nasljednik, trenutno je 10. na ljestvici Premier lige, a do sada su ispali iz oba engleska kupa. Čeka ih osmina finala Lige prvaka protiv dortmundske Borussije. Protiv Cityja u FA kupu doživjeli su već peti poraz u zadnjih sedam službenih utakmica.

Linker
24. travanj 2024 10:19