NICK POTTS
TOPNICI U KRIZI

Nekad su bili pojam za lijepi nogomet, a danas su dotaknuli dno! Legenda na rubu: ‘Ne mogu to gledati...‘

Nema panike. Na treningu vidim momčad kako ulaže veliku energiju," kazao je 38-godišnji trener
Piše: HinaObjavljeno: 14. prosinac 2020. 16:29

Premda redove engleskog nogometnog velikana Arsenala trese velika kriza, menadžer Mikel Arteta smiruje javnost. "Nema panike u Arsenalu".

"Topnici" su u nedjelju u susretu 12. kola kod kuće izgubili od Burnleyja sa 0-1 i trenutačno se nalaze na 15. mjestu što je najgori prvenstveni start u zadnjih 39 godina.

"Nema panike u našim redovima. Na treningu vidim momčad kako ulaže veliku energiju," kazao je 38-godišnji Arteta, najmlađi menadžer u elitnom razredu engleskog nogometa.

"Vidim našu kvalitetu, ali opet smo izgubili. Pružili smo suparniku priliku i oni su to iskoristili."

"Topnici" su od 59. minute imali igrača manje jer je Granit Xhaka dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja, a izgubili su zahvaljujući autogolu Pierre-Emericka Aubameyanga u 73. minuti, koji je nakon kornera glavom zatresao vlastitu mrežu.

"Granit je pogriješio, njegov potez je bio neprihvatljiv. Prekoračio je granciu." dodao je Arsenalov strateg.

Nakon utakmice bivši nogometaš Patrice Evra je gostujući na Sky Sportsu napao švicarskog veznjaka i prisjetio se jedne zgode kada su on i lgendarni napadač Arsenala Thierry Henry htjeli gledati jednu utakmicu londonskog sastava.

"Thierry je uključio je televizor. Prva slika koju smo vidjeli na ekranu bila je Xhaka kako vodi momčad Arsenal kao kapetan. Henry je odmah isključio je televizor i reko: "Ne mogu gledati svoju momčad u kojoj je Xhaka kapetan. I nismo gledali utakmicu," otkrio je bivši francuski reprezentativac dodavši: "Mislim da je navijačima Arsenala dosta."

Linker
18. travanj 2024 07:16