DENIS LOVROVIC Afp
SADA SU STVARI JASNIJE

‘Nije Tuchel dobio otkaz zbog poraza u Zagrebu...‘: Chelseajev vlasnik prvi put otkrio razlog šokantne smjene

Vlasnik Chelseaja Todd Boehly javno je objasnio zašto se odlučio za smjenu trenera Thomasa Tuchela
Piše: SNObjavljeno: 14. rujan 2022. 06:47

Njemački je strateg smijenjen nakon 1:0 poraza Chelseaja od Dinama u Zagrebu u 1. kolu Lige prvaka, a takva je odluka iznenadila sve. Pogotovo jer su pod Tuchelovim vodstvom u prijelaznom roku dovedena pojačanja u vrijednosti 272 milijuna funti.

Zanimljivo, Boehly kaže da Tuchel nije smijenjen zbog slabijih rezultata i konkretno poraza u Zagrebu od ‘autsajdera‘ Dinama.

"Kada preuzimate posao, morate paziti da ste usklađeni s ljudima kojima radite. Tuchel je očito bio ekstremno talentiran i očito netko tko je ostvario velik uspjeh sa Chelseajem. Ali naša vizija kluba je bila pronaći menadžera koji će zaista htjeti surađivati s nama, trenera koji će željeti surađivati", rekao je Boehly na SALT konferenciji u SAD-u.

"Ima puno zidova u Chelseaju koje treba srušiti. Prije prva momčad i akademija nisu uopće dijelile informacije, nisu dijelile informacije odakle vrhunski igrači dolaze. Naša je ideja sve spojiti da funkcionira kao dobro podmazani stroj. Mi nismo bili sigurni da vidimo sve na isti način kao Thomas. Nismo dijelili istu viziju za budućnost. Nije Thomas smijenjen zbog Zagreba, već zbog naše vizije kako želimo Chelsea da izgleda. Nije to bila odluka koja je donijeta zbog jedne pobjede ili poraza. Bila je to odluka koja je donijeta zbog naše vizije kakvu imamo ua klub", dodao je Chelseajev vlasnik čiji je novi izbor za trenera Graham Potter.

Linker
25. travanj 2024 01:53