MARCO BERTORELLO Afp
U IGRI NOGOMETNI DIVOVI

‘Nikad nismo pristupili Brozoviću, glasine su neutemeljene!‘ Evo gdje bi Vatreni mogao nastaviti karijeru

Hrvatski reprezentativni veznjak ušao je u zadnju godinu ugovora, a žele ga brojni europski klubovi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. listopad 2021. 19:02

Sportski direktor Tottenhama Fabio Paratici prokomentirao je glasine vezane uz mogući dolazak nekih igrača u redove londonskog premierligaša. Među njima se spominje i hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović, član talijanskog velikana Intera s kojim je ušao u posljednju godinu ugovora.


Paratici je ranije bio direktor u Juventusu i Sampdoriji, a na Festivalu sporta u talijanskom gradu Trentu odgovarao je na pitanja na jednoj tribini. Pritom je demantirao zanimanje Spursa za hrvatskog maratonca iz Turopolja.


- Glasine su neutemeljene. Nikad nismo ni pristupili Brozoviću, on je igrač Intera - objasnio je Paratici.

image
GABRIEL BOUYS Afp


Glasine povezuju Brozovića i s drugim klubovima. Tako se ovih dana u španjolskim medijima pojavila priča da je za njegove usluge zainteresiran predsjednik Barcelone Joan Laporta, koji bi ga navodno želio dovesti u Kataloniju na ljeto, nakon što mu istekne ugovor s Nerazzurrima.

Međutim, Barca nije jedina, za Brozovića su zainteresirani i drugi veliki klubovi, no prema informacijama s Apenina on je otvoren za razgovore o produljenju ugovora s aktualnim talijanskim prvakom. Brozović je karijeru započeo u Hrvatskom dragovoljcu, igrao je za Lokomotivu i Dinamo, a od 2015. godine je član Intera. U studenome će navršiti 29 godina, tržišna mu je vrijednost na Transfermarktu procijenjena na 40 milijuna eura.


Paratici je također odbacio i priče o dolasku slovačkog stopera Milana Škriniara iz Intera u Tottenham, o čemu se također šuška u nogometnim krugovima. Pitali su ga i što misli o odlasku talijanskog vratara Gianluigija Donnarumme u Paris Saint-Germain.
- Mislim da je Milan učinio sve što je moguće kako bi ga zadržao, ali na kraju priče igrač je taj koji donosi odluke. Mislim da se malo pogrešno gleda na besplatne igrače, jer možeš izgubiti igrača da za njega ne dobiješ ništa, ali isto tako možeš i dovesti nekog bez plaćanja odštete.


Argentinski napadač Mauro Icardi ranije je bio u Interu, povezivalo ga se s Juventusom, da bi na kraju također završio u PSG-u.
- On nikad nije bio blizu Juventusa. Bio je pod ugovorom s Interom i bilo je komplicirano odraditi takav transfer. Tada smo u Juventusu imali sjajne napadače i bilo je teško pronaći nekog boljeg. Puno se pričalo o Icardiju, ali taj posao nikad nije bio blizu realizacije - objasnio je Paratici.

Linker
18. travanj 2024 15:54