Romelu Lukaku bio je strijelac na dvije prethodne utakmice

 GLYN KIRK Afp
OSRAMOTIO IH JE

Noćni triler u redovima prvaka Europe: Tuchel će glavnu zvijezdu izbaciti iz momčadi za utakmicu sezone?

Chelsea danas u 17.30 sati igra s Liverpoolom na Stamford Bridgeu, moguće bez prvog napadača.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. siječanj 2022. 09:12

Romelu Lukaku bombastičnim je novogodišnjim intervjuom za Sky Italiju prodrmao sve živo oko sebe. Rekao je, da ga parafraziramo za početak, da mu se ne sviđa sustav igre u Chelseaju, u kojeg se prošlog ljeta vratio, stigavši iz milanskog Intera. Kazao je da je fizički u redu, iako je imao problema s koronom i ozljedama, ali da mu se ne sviđa kako Chelsea igra. No, borit će se, profesionalac je....

Bio je to samo početak u kojem se više ili manje izravno, javno konfrontirao svojem treneru Thomasu Tuchelu. Nijemac je s Chelseajem prošle sezone osvojio naslov prvaka Europe, a Lukaku je bio njegovo najskuplje pojačanje u povijesti budući da je ovog ljeta plaćen 115 milijuna eura.

- Ono kako sam napustio Inter... Muči me to, jer znam da to nije bilo dobro, ali znam i da ću se sigurno vratiti u Inter, i to ne na kraju karijere, nego dok sam još u top-formi, da osvajamo zajedno. Sad je pravo vrijeme da podijelim osjećaje s vama. Inter je u mom srcu, zaljubljen sam u Italiju, a ljudi moraju znati što se dogodilo. Ispričavam se navijačima Intera, ono što ste učinili za mene, ostat će zauvijek u mome srcu - rekao je Lukaku u nastavku opširnog razgovora.

Thomas Tuchel bio je na potezu još na Staru godinu kada je imao press-konferenciju pred današnji obračun s Liverpoolom na Stamford Bridgeu. Može se to vrlo lako nazvati i utakmicom sezone, jer onaj tko danas izgubi, izgubit će osim bodova i realno svaku šansu da se do kraja sezone bori s Manchester Cityjem koji je odmaglio na 11 bodova prednosti na ljestvici.

- Ne volim to, naravno. Doprinosi glasnoći i nemiru kojeg sad ne trebamo i ne pomaže nam. Ne želim ni ja sad od toga raditi drame. Naravno, lako je sada izvrtati riječi iz konteksta i čitati između redaka, ali kasnije shvatiš da to i nije tako loše. Jedino, ako ima kakvih problema s bilo kime, Lukaku je to trebao zadržati za sebe ili reći nekome "unutar kuće" - kazao je Tuchel na pressici pa dan kasnije otišao malo dalje.

Naime, engleski mediji donose da je do kasno u prošlu noć Tuchel razmišljao o tome da Lukakua odstrani iz odabira za utakmicu s Liverpoolom zbog svega što je napravio. Naravno, Chelsea igra svaka tri dana, a ubrzo je očekuje baš i utakmica protiv Cityja, no ova danas je posebna iz već navedenog razloga.

Hoće li zaista Lukaku biti izvan momčadi ili ne, navjerojatnije ćemo saznati u trenutku kada se objave službeni sastavi za utakmicu što počinje u 17.30 sati.

Linker
19. travanj 2024 12:01