Premier liga, ilustracija
 NEWS IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA News Images/Alamy/Alamy/Profimedia
OSJEĆA OGROMAN PRITISAK

Nogometaš Premier lige progovorio o svojoj homoseksualnosti: ‘Da navijači to saznaju, razapeli bi me...‘

Neimenovani nogometaš iz vrha engleskog nogometa je u razgovoru za The Sun progovorio o tabu temi
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2021. 19:04

Iako su prava gej osoba svakim danom sve veća, oko toga još uvijek vlada veliki tabu, a posebno se to odnosi na nogomet gdje u tek u rijetkim slučajevima neki od igrača javno prizna da je gej. Većinom su ti koji priznaju igrači koji su već u mirovini ili pak igraju u nižim ligama, a o ovom problemu je progovorio jedan igrač iz Premier lige.

Nogometaš koji je želio ostati anoniman je rekao novinarima The Suna kako nikada ne bi mogao otvoreno prinzati da je gej zbog straha od reakcije navijača. Naglasio je kako je ponosan na svoju seksualnost, ali ne želi ju iznositi u javnost zbog osude koja bi uslijedila na stadionima diljem zemlje.

"Sada je 2021. godine i morao bi se moći slobodno izraziti i reći svima tko sam ja zapravo, ali postoje neki navijači koji su još uvijek u 1980-ima. Želim biti otvoren prema ljudima jer je to ono što ja jesam i na što sam ponosan, ali istina je da ću u tom slučaju biti razapet."

U intervjuu je neimenovana zvijezda engleske lige rekla da je bila primorana potražiti psihološku pomoć zbog pritiska koji ga okružuje i straha hoće li suigrači saznati da je gej.

"Kada igram nogomet osjećam se kao da navijači mogu pogoditi da sam gej i da me zbog toga osuđuju. Djelujem li feminizirano? Mogu li pogoditi to prema odjeći koju nosim izvan terena? To me mentalno uništava. Zastrašujuće je", zaključio je igrač koji je za sada odlučio ostati anoniman upravo iz straha od reakcije okoline.

Linker
19. travanj 2024 07:26