Jadon Sancho

 ANTHONY DEVLIN Afp
GRANDIOZAN EKSPERIMENT

Nogometna ideja godine: Igrač od 85 milijuna eura postaje bek! Ovo je novi plan za spas na Old Traffordu

Bivša zvijezda BVB-a već protiv Watforda ima idealnu prigodu za premijeru na novoj poziciji
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. studeni 2021. 09:10

Mnogi su mu predviđali brz kraj, ali Ole Gunnar Solskjaer još uvijek se ne miče sa klupe Manchester Uniteda. Dapače, kroji i plan za svoj spas, a jedan od ljudi koji bi mu mogli pomoći jest Jadon Sancho.

Britanski Athtletic piše kako Solskjaer ima grandioznu ideju kako oživjeti karijeru skupo plaćenog pojačanja (bez gola i asistencije) koje je United za 85 milijuna eura doveo iz Dortmunda ovog ljeta. U središtu tog plana je taktička varijanta sa Sanchom na desnom beku!

image
OLI SCARFF Afp

Engleski mediji navode kako je na posljednjim treninzima krilni napadač Sancho igrao na poziciji desnog beka umjesto Aarona Wan-Bissake, što prenosi i Mirror. Na Otoku se sumnja da bi Solskjaer svoju ofenzivnu zvijezdu mogao iskoristiti, na njemu dosada nepoznatoj poziciji, protiv momčadi iz donje polovice poretka. Nakon stanke uslijed utakmica reprezentacija United odlazi na noge Watfordu, a potom ih do kraja studenoga još čeka ogled na Stamford Bridgeu sa vodećim Chelseaom.

Da bi Sancha zaista mogao Solskjaer sa krila, na kojem ionako vrlo rijetko igra, povući na desnog beka, sugerira i izjava legende kluba Paula Scholesa koji je nedavno poručio:

- Sustav 3-5-2 ne odgovara igračima u momčadi. Wan-Bissaka je briljantan je kao branič, ali beskoristan na lopti kao desni bek - poručio je Scholes.

Znači, može formacija, ali trebaju pravi "glumci" za uloge. je li to šansa za Sancha?

Bivša zvijezda BVB-a nikada nije igrao kao desni bek u svojih 210 profesionalnih utakmica, ali protiv Watforda koji će Unitedu prepustiti loptu i teren, očito se nudi prigoda za premijeru. Zaigra li Sancho kao bočni u 3-5-2, bit će jedan od najskupljih igrača na toj poziciji.

Linker
12. travanj 2024 07:02