OLI SCARFF Afp
OGLASIO SE I RONALDO

Oduševljeni Klopp slavi junaka iz sjene: ‘O njemu će se pisati knjige, nije on to izmislio, ali...‘

‘Ono što je učinio na tom polju u ovoj utakmici bilo je apsolutno ludilo‘
Piše: SNObjavljeno: 25. listopad 2021. 08:34

Tešku katastrofu doživjeli su ove nedjelje nogometaši Manchester Uniteda. Liverpool je s Old Trafforda odnio tri boda, ali i utrpao čak pet komada pritom sačuvavši svoju mrežu netaknutom.

Veliku predstavu gostiju golovima su otvorili Naby Keita i Diogo Jota, a onda je na scenu s tri komada stupio Mohamed Salah. Čudesni Egipćanin ove je sezone u Premier ligi upisao već 10 pogodaka i pet asistencija, no nakon nove sjajne izvedbe svoje momčadi Jürgen Klopp posebno je istaknuo jednu drugu zvijezdu.

image
Roberto Firmino i Mohamed Salah
MICHAEL ZEMANEK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Mo dobiva puno pozornosti i to s razlogom, ali Bobby (Roberto Firmino), za ljude s nogometnim znanjem... Poprilično sam siguran da će nakon igračke karijere ljudi pisati knjige o tome kako je igrao lažnu devetku. Ne govorim sad da je on to izmislio ili da smo mi to izmislili, ali kako je samo igra... Na terenu postoji različiti zadaci, a neki od njih su i defenzivni, a ono što je on učinio na tom polju u ovoj utakmici bilo je apsolutno ludilo. Ma on je najbolji ofenzivni branič kojeg sam vidio u svom životu. Vrlo je važan za ovu momčad. Naganja loptu, nevjerojatno je pametan u taktičkom smislu i sposoban je igrati na najužim prostorima te usput donositi dobre odluke u vrlo kratkom vremenu. A pored svega, on zna zabijati golove", rekao je Klopp nakon susreta.

Firmino je, spomenimo, ove sezone zabio šest golova i upisao jednu asistenciju. Četiri puta tresao je mrežu u Premier ligi, a dvaput u Ligi prvaka.

Oglasio se i Ronaldo

Preko svog Instagram profila utakmicu na Old Traffordu i poraz (0:5) prokomentirala je i najveća zvijezda Crvenih vragova.

"Ponekad rezultat nije onaj za koji smo se borili ni onaj koji smo željeli. Za ovo smo mi krivi, samo mi, nitko drugi. Naši navijači ponovno su bili nevjerojatni u podršci koju su nam pružili. Oni zaslužuju puno bolje od ovoga. Na nama je da to i napravimo. I to odmah!" - poručio je Cristiano Ronaldo.

Linker
25. travanj 2024 11:17