Gvardiol i Nkunku (prvi i drugi zdesna) iduće ljeto vrlo vjerojatno sele u London

 JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
TRANSFER BOMBA

Otkriveno: Vatreni prelazi u Chelsea i izjednačuje Kovačićev rekord!? Englezi otkrivaju detalje posla

Tijekom rujna Chelsea je u tajnoj operaciji dogovorio dolazak sjajnog Francuza, sada je na redu Hrvat
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2022. 14:16

Velo tajnosti nadvijeno je nad suradnju londonskog Chelseaja i njemačkog RB Leipziga. Doduše, lagano se to ovoga ponedjeljka počelo raspetljavati jer je objavljeno da je sjajni napadač Christopher Nkunku već potpisao predugovor s klubom sa Stamford Bridgea.

Nagađalo se, plela se mreža oko te objave već nekoliko dana, ali engleski mediji to su "probili". Dakle, Todd Boehly, novi vlasnik Chelseaja već je (u tajnosti!), prije no što će uslijediti rujanska reprezentativna stanka, sve dogovorio s Nkunkuom, bio je održan i liječnički pregled u Parizu uz prisutstvo Chelseajevih medicinara, a predugovor je potpisan. Sve će početi vrijediti 1. srpnja sljedeće godine, a Chelsea će Leipzigu isplatiti 60 milijuna eura odštetne klauzule iz još uvijek važećeg ugovora kojeg imaju Nkunku i Leipzig.

Tu dakle, nije kraj suradnje dva kluba. Jer, kako javlja Matt Law, novinar engleskog Telegrapha i jedan od najupućenijih ljudi iz medija u Chelseajevu svakodnevicu, sljedeća meta je - Joško Gvardiol.

image

Gvardiol i Nkunku (prvi i drugi zdesna) iduće ljeto vrlo vjerojatno sele u London

JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp

Jedan od najboljih mladih braniča i hrvatski reprezentativac nedavno je potpisao novi ugovor s njemačkim klubom, no to neće pokolebati Chelsea. Dapače, operativci iz Londona neumorno rade na transferu za sljedeće ljeto, pogotovo nakon što je iz Leipziga u kolovozu stigla odbijenica za transfer uz oznaku da su se počeli javljati i drugi zainteresirani klubovi, prije svih Manchester City.

No, u novom Gvardiolovom ugovoru također je zacrtana izlazna klauzula. Drugim riječima, plati li netko 50 milijuna eura, Gvardiol s njime može nesmetano pregovarati o transferu u sljedećem prijelaznom roku. Zanimljivo je, izlazna klauzula dosta mu je manja od trenutne tržišne vrijednosti, s obzirom da sada po Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura.

Podsjetimo, trenutno je rekordna odštetna cifra za nekog hrvatskog igrača 50 milijuna eura, koliko je Chelsea platio madridskom Realu za Matea Kovačića.

Gvardiol će do kraja ove sezone svakako ostati u Leipzigu, a onda ga planiraju dovesti u Chelsea gdje će zajedno s ovoljetnim pojačanjima, Wesleyjem Fofanom i Kalidouom Koulibalyjem, činiti okosnicu zadnje linije kluba za budućnost. Gvardiol je potreban kako bi se popunio prostor zbog skorih odlazaka iskusnih rutinera Thiaga Silve (38) i kapetana Cesara Azpilicuete (33).

Linker
19. travanj 2024 06:33