Julian Alvarez

 JUAN MABROMATA Afp
SVI MU SE DIVE

Ova dvojica trpat će kao na traci! Guardiola priključio Haalandu ubojitog Argentinca: ‘Nevjerojatan je...‘

Novi napadač Manchester Cityja na jednoj je utakmici prošle sezone zabio 6 golova.
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 09. srpanj 2022. 15:47

Nakon Erlinga Haalanda, u redove Manchester Cityja stigao je još jedan napadač – Julian Alvarez. Njegov (17 milijuna eura vrijedan) transfer u Englesku zapečaćen je još u siječnju, ali 22-godišnji Argentinac ostao je na posudbi u River Plateu do kraja sezone. Ovog vikenda pridružio se momčadi Pepa Guardiole, a u nedjelju će biti i službeno predstavljen kao novo pojačanje.

- Nevjerojatno sam sretan i spreman sam igrati za City. Ovo je, bez sumnje, jedna od najvećih momčadi u svjetskom nogometu. Pepov stil igre je uzbudljiv i jedva čekam biti dio toga, rekao je Alvarez u izjavi objavljenoj na stranici aktualnog prvaka Premier lige.

O kakvom se napadaču radi, najbolje govori podatak da je krajem svibnja u utakmici Copa Libertadoresa između River Platea i Allianza Lime postigao šest pogodaka. Na taj je način postao prvi igrač u 121-godišnjoj povijesti argentinskog kluba koji je u jednoj utakmici ostvario dvostruki hat-trick. Ukupno je u prošloj sezoni zabio 18 golova i upisao šest asistencija.

- On je najbolja stvar koja je proizašla iz argentinskog nogometa u posljednjih nekoliko godina, komentirao je Alvareza za Sky Sports Tim Vickery – vrhunski poznavatelj prilika u južnoameričkom nogometu.

image

Pep Guardiola

OLI SCARFF Afp

Prije nego što je uopće stigao na Etihad, brojni klubovi već su iskazivali interes za njegovim uslugama, a u zimskog prijelaznom roku želio ga je i bivši trener Manchester Uniteda, Ralf Rangnick.

- Imali smo mnogo ponuda za posudbu, ali on neće otići, rekao je tada sportski direktor Cityja Ferran Soriano, a Guardiola je dodao:

- Nevjerojatan je! Tako se dobro razvio posljednjih nekoliko godina s Marcelom Gallardom. Stvarno smo zadovoljni što ćemo imati ovog talentiranog mladog igrača sljedećih nekoliko godina.

Po dolasku u Englesku, Alvarez je govorio o svojim sunarodnjacima koji su prethodno igrali za „građane“.

- City ima nevjerojatnu noviju povijest argentinskih igrača i ja želim dati svoj pečat klubu na isti način na koji su to učinili Carlos Tevez, Pablo Zabaleta i Sergio Aguero.

Upravo je potonji jedan od njegovih najvećih nogometnih uzora. Svojevremeno je za La Nacion rekao da mu se jako sviđa Aguerov stil igre i da pokušava kopirati njegove poteze. U tom kontekstu, teško je ne primijetiti brojne sličnosti između dvojice argentinskih napadača. Alvarez je, naime, podjednake visine kao i Aguero, te poput legendarnog Cityjevog napadača posjeduje brzinu i eksplozivnost koje proizlaze iz njegovog niskog težišta. Vrhunski je realizator i sposoban je postizati pogotke na različite načine. Od 18 prošlosezonskih golova, deset ih zabio desnom nogom, pet slabijom lijevom nogom i tri glavom. Pet puta pogađao je projektile izvan kaznenog prostora.

Po svemu sudeći, Guardioline trupe dobile su veliko ofenzivno pojačanje, a tandem Haaland-Alvarez mogao bi biti noćna mora svim premierligaškim obranama sljedeće sezone.

Linker
16. travanj 2024 02:06