Slavlje nogometaša Cityja

 IAN KINGTON Afp
SJAJNA UTAKMICA

Preokret Cityja u sudačkoj nadoknadi za važnu pobjedu na Emiratesu, Arsenal nije izdržao s desetoricom

Novu pobjedu upisao je sastav Pepa Guardiole i otišao još dalje u borbi za titulu prvaka.
Piše: HINA/Sportske novostiObjavljeno: 01. siječanj 2022. 15:20

ARSENAL - MANCHESTER CITY 1:2 (Saka 31' / Mahrez 57-11m, Rodri 90+3')

ARSENAL: Ramsdale - Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney - Partey, Xhaka - Saka (od 84' Elneny), Odegaard (od 63' Holding), Martinelli - Lacazette (od 71' Smith-Rowe)

MAN CITY: Ederson - Cancelo, Dias, Laporte, Ake - De Bruyne, Rodri, Silva - Mahrez, Sterling - Jesus (od 63' Gundogan)

Nogometaši Manchester Cityja napravili su još jedan korak ka obrani naslova prvaka Engleske pobjedom 2-1 (0-1) na gostovanju kod Arsenala, do koje su stigli preokretom u drugom poluvremenu i golom Rodrija duboko u sučevom dodatku na kraju dvoboja.

Prva utakmica engleske Premier lige u 2022. odigrana je na Emirates stadionu, gdje su se prvi veselili domaći navijači kad je u 31. minuti Bukayo Saka zatresao mrežu Manchester Cityja. No, gosti su došli do preokreta u nastavku.

Sudac Stuart Attwell je uz pomoć VAR-a dosudio kazneni udarac koji je u 56. minuti realizirao Riyad Mahrez i izjednačio na 1-1. Samo dvije minute poslije Arsenal je bio blizu novog vodstva, ali je Martinelli umjesto nebranjene mreže pogodio gredu s nekoliko metara.

Samo nekoliko trenutaka poslije Arsenal je ostao s igračem manje, jer je Gabriel zbog prekršaja na sredini terena zaradio drugi žuti karton.

Brojčanu prednost je Manchester City iskoristio tek u trećoj minuti sučevog dodatka, kad je Rodri dobro reagirao na jednu odbijenu loptu i iz neposredne blizine je poslao u mrežu za 11. pobjedu u nizu Guardioline momčadi. Time je prekinut Arsenalov niz od četiri uzastopna trijumfa.

Manchester City sada ima 53 boda, čak 11 više od drugoplasiranog Chelseaja koji ima utakmicu manje. Liverpool je treći sa 12 bodova zaostatka za vodećim, ali uz dvije utakmice manje. Arsenal je na četvrtom mjestu i ima 35 bodova, odnosno 18 manje od aktualnog prvaka.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Pobjeda Cityja na Emiratesu, idu gosti na povećanje prednosti pred Chelseajem i Liverpoolom na ljestvici. Arsenal nije izdržao s remijem...

90+3' GOOOOOL! Rodri za 1:2 Manchester Cityja. Srušio se svijet Arsenalu, nisu izdržali do kraja. Ubačaj s desne strane, ostavljeno na Rodrija koji to posprema za preokret.

90' Čeka nas još šest minuta sudačke nadoknade.

85' Konstantne prijetnje CItyja zasad ne uspijevaju, i dalje je 1:1, a s tim bi rezultatom domaći s obzirom na sve okolnosti bili itekako zadovoljni.

78' Ulazimo u samu završnicu dvoboja, ne odustaje Arsenal od svojih pokušaja, no sada treba očekivati potpunu ofenzivu gostiju.

66' Udarac Sterlinga je sada bio neprecizan, a City pojačava s napadima. Očekivano, jurnut će sada Guardioline trupe po pobjedu nakon što su dosta dugo bili u podređenom položaju.

63' Izvadio je sada Odegaarda, a uveo Holdinga da igra na stoperu stručni stožer Arsenala, a Topnicima će sada biti jako teško sačuvati i ovaj bod.

59' Crveni karton! Gledali smo usporenu snimku Arsenalove akcije kada je Gabriel, bivši igrač DInama srušio Gabriela Jesusa... Dobio je žuti karton, a prvog je dobio dvije minute ranije zbog prigovora.

58' Kakva prilika za Arsenal! Ake čisti s gol-crte nakon nesporazuma u obrani CItyja. Martinelli nakon svega promašuje gotovo prazna vrata. Odmah se mogao domaći sastav vratiti u vodstrvo, a sada je Gabriel dobio crveni karton...

57' GOOOOL! Izjednačio je CIty iz kaznenog udarca, zabio je Mahrez za 1:1.

55' Penal za City. Nakon što je pogledao snimku na ekranu, dosudio je Atwell najstrožu kaznu i dao žuti karton Xhaki koji je srušio SIlvu.

53' Pada sad i Bernardo Silva u kaznenom prostoru Arsenala, bilo je tu povlačenja, bilo kontakta. Atwell uopće nije reagirao, VAR je to gledao... Ide sada gledati i Atwell na ekran.

49' Prekršaj na Martinelliju, ljutili su se igrači Arsenala zbog nedostatka angažmana glavnog suca nakon starta Rodrija. Atwell nije dao javnu opomenu veznjaku, bit će samo korner za domaće, nije bilo ni prekršaja.

46' Počinje drugo poluvrijeme dvoboja.

POLUVRIJEME: Vodi Arsenal s 1:0, a mogao je i s većom prednošću. Bilo je tu prilika, hrabro se od početka postavio sastav Mikela Artete i sada ima zasluženu prednost. Mogu li se pak uspavani Građani probuditi pa preokrenuti u nastavku?

43' Opet Martinelli! Što danas radi Brazilac... Prešao je Cancela u gotovo nemogućoj situaciji i uspio pucati, uputiti dosta neugodan udarac prema Edersonu... No, još jednom, nije pogodio okvir gola. Da jest, i ovo bi bio pogodak.

39' Martinelli! Još jedna dobra Arsenalova polukontra, kako je ovo blizu bilo... Ne bi to mogao obraniti Ederson da je išlo u okvir gola, sada malo sreće i za City.

34' Da vidimo sada, mogu li gosti odgovoriti na ovaj iznenađujući zaplet susreta. Nije ovo vodstvo Arsenala nezasluženo, dapače, ali City nije naviknuo na rezultatski zaostatak u bilo kojoj utakmici.

31' GOOOOL! Sjajna akcija Arsenala u kojoj je sudjelovalo mnoštvo domaćih igrača. Zabio je Bukayo Saka, potpuno iznenadio Edersona i doveo Topnike u prednost.

25' Vrlo dobro razdoblje u igri Arsenala, u nekoliko je navrata dosta teško živjela Cityjeva obrana. Pozitivan pristup imaju Artetini momci.

19' Dobar pokušaj De Bruynea, fijuknulo je to pored grede Ramsdaleovog gola. Dosta je sreće sada imao sastav domaćih.

16' Martinelli! Sjevnulo je sada na drugoj strani, dobar prodor Brazilca po lijevom boku, njegov udarac sunarodnjak mu Ederson odbija u korner.

14' Još jedan dobar ubačaj Sterlinga, promašio je Ruben Dias loptu, nije je dobro zahvatio... Mogao je to biti pogodak za City.

11' Nema jedanaesterca! Uh, po snimci je to baš izgledalo kao da je penal, ispružena je bila noga Edersona, na nogu Odegaarda je to bilo, ali ništa od najstrože kazne, samo korner za Arsenal.

10' Pada Odegaard u kaznenom prostoru Cityja, VAR će to gledati, sudac Atwell nije ništa svirao, ali po snimci bi trebao biti penal...

image
ADRIAN DENNIS Afp

9' Iako je lopta zasad uglavnom u nogama gostujućih igrača, Arsenal također djeluje dosta samopouzdano. Sjajan je ovo test za Topnike u ovom dijelu sezone.

5' Jesus! Brza kombinacija nakon kornera, lopta De Bruynea u kazneni prostor, a tamo i Laporte i Jesus skaču, no lopta upućena glavom ide tik pored vratnice.

3' Rezervirane prve minute i jednih i drugih, City nastoji razviti svoju igru s dosta dodavanja u sredini terena.

13.30 Počeo je dvoboj na Emiratesu.

Linker
20. travanj 2024 06:01