AFP
NOVI TRANSFER

Real ostao bez legendarnog dvojca! Madrid napušta još jedan član slavne momčadi koja je harala Europom

United nastavlja kupovati, nakon Jadona Sancha na Old Trafford stiže i sjajni francuski stoper
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. srpanj 2021. 21:19

Real Madrid ostao je bez svog standardnog stoperskog dvojca. Sergio Ramos je po isteku ugovora otišao u Paris Saint-Germain, dok je Raphaël Varane priješeao u Manchester United, objavio je večeras engleski nogometni gigant. Diario As izvijestio je kako su klubovi dogovorili odštetu od 50 milijuna eura za 28-godišnjeg reprezentativca Francuske.


Spekulacije su dugo trajale, no na kraju su Crveni vragovi uspjeli dogovoriti veliko pojačanje. Harry Maguire učvrstio je njihovu obranu, no nedostajao je drugi stoper svjetske klase, jer nisu to ni Lindelöf ni Bailly. S Varaneom na desnom stoperu te odličnim bekovima Wan-Bissakom i Shawom Unitedova obrana na papiru sad izgleda puno bolje. Naravno, tek ćemo svi skupa vidjeti kako će to izgledati tamo gdje je najvažnije, na terenu.

image
AFP

Odbio novi ugovor

Varaneov odlazak iz Madrida bio je izvjestan još otkako je odbio prijedlog novog ugovora. Postojeći mu je vrijedio do 2022. godine i bilo je jasno da ga Real mora prodati ovog ljeta ako ne želi da mu sljedećeg ode bez odštete. Pregovori su potrajali neko vrijeme, a uskoro se očekuje i službena potvrda. Zanimljivo je da je Real obavio tzv. solidarne uplate Varaneovim bivšim klubovima, što je smanjilo iznos kojeg će United platiti Madriđanima.


Varane je na Bernabeu stigao 2011. godine iz francuskog Lensa. S Realom je osvojio tri naslova prvaka Španjolske, a četiri puta podizao je pehar Lige prvaka. S Francuskom je bio svjetski prvak 2018. godine u Rusiji, za Tricolore je odigrao 79 utakmica, a na nedavno završenom Europskom prvenstvu nastupio je u sva četiri susreta do oproštaja u osmini finala.


- Uspije li Manchester United dovesti Varanea, kupit će jednog od najboljih srednjih braniča u Europi. Bio je fantastičan u Realu od prvog dana, ima sve potrebne odlike, a uz to je zbog Ramosa bio i malo zapostavljen. Međutim, mislim da po pitanju kvalitete nema puno boljih od Varanea - komentirao je za Sky Sports Terry Gibson, stručnjak za španjolski nogomet.


Varane je drugi veliki ulazni transfer Manchester Uniteda ovog ljeta. Klub s Old Trafforda dosad je potrošio uvjerljivo najviše u aktualnom prijelaznom roku. Prije francuskog stopera doveden je engleski krilni napadač Jadon Sancho za kojeg je United Borussiji Dortmund platio čak 85 milijuna eura, a obojica su pojačanja za prvih 11.


Menadžer Ole Gunnar Solskjaer nedavno je produljio ugovor s Manchester Unitedom, a dolaskom Sancha i Varanea norveški stručnjak napokon se može upustiti i u borbu za naslov prvaka. Crveni vragovi na titulu u Premier ligi čekaju čak osam godina, u posljednje dvije vodio ih je Solskjaer. U prošloj sezoni bio je drugi, no za gradskim rivalom Cityjem zaostao je velikih 12 bodova, k tome je poražen u finalu Europske lige u kojem je Villarreal slavio nakon jedanaesteraca.


Varane je igrač koji bi trebao donijeti prevagu kad je u pitanju obrana. Njegovo dovođenje Solskjaeru bi trebalo omogućiti i određene taktičke preinake, prije svega sastavljanje ofenzivnijeg veznog reda. Naime, dosad je United uglavnom igrao s dvojicom zadnjih veznih, a uz iskusnog i brzog stopera mogao bi biti dovoljan i jedan igrač takvog profila. Tu je i Varaneov pobjednički duh, a nije nebitno ni to što tečno govori engleski jezik.

Pogba pred odlaskom

Treba naglasiti da je bitnu ulogu u pregovorima imao novi Unitedov direktor nogometa (zapravo sportski direktor) John Murtough. Varane bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu godinu. Real je u početku tražio čak 80 milijuna eura, ali je na kraju prihvatio nižu ponudu jer mu je potreban novac, dok je Varaneu istjecao ugovor.


Prijelazni rok na Old Traffordu i dalje će biti zanimljiv. Engleski novinari pišu kako Paul Pogba vjerojatno neće produljiti ugovor koji mu istječe sljedećeg ljeta, pa je vrlo moguća njegova prodaja. Najviše interesa za francuskog reprezentativnog veznjaka zasad je pokazao Paris Saint-Germain koji se ovog ljeta orijentirao na dovođenje igrača bez odštete. Za Pogbu će ipak morati pronaći nešto novca..


NAJVEĆE PRODAJE REALA

1. Cristiano Ronaldo u Juventus 117 mil €

2. Angel Di Maria u Man. United 75 mil €

3. Alvaro Morata u Chelsea 66 mil €

4. Raphaël Varane u Man. United 50 mil €

5. Mesut Özil u Arsenal 47 mil €

6. Mateo Kovačić u Chelsea 45 mil €

7. Robinho u Manchester City 43 mil €

8. Achraf Hakimi u Inter 41 mil €

9. Gonzalo Higuain u Napoli 39 mil €

10. Nicolas Anelka u Paris SG 34,5 mil €

Linker
24. travanj 2024 13:50