SEDAN NA STRUJU

Električna zamjena za Passata stiže 2023.godine : Limuzina VW ID.6 imat će domet 700 kilometara

Jedan od razloga naziva ID.6 je taj što broj 6 ima konotacije blagostanja u Kini koja je najveće tržište VW-a
VW I.D. Vizzion Concept
 VW

Volkswagenov šef razvoja novih modela Frank Welsch najavio je kako će njihov peti električni ID model u formi limuzine preuzeti smjernice koncepta ID Vizzion Concepta pokazanog prošle godine na salonu automobila u Frankfurtu te biti lansiran na tržište u trećem kvartalu 2023. godine. Usto, Welsch je najavio domet serijske verzije s najvećom baterijom do 700 kilometara.

image
VW I.D. Vizzion Concept
VW

Kako smo već pisali, sadašnji model Passat će do 2023. godine zahvaljujući preslagivanju unutar koncerna biti ugašen u formi sedana (samo će Variant dobiti ICE nasljednika), a ID.6 (kako će se najvjerojatnije zvati) nastavlja njegovim putem, izvještava britanski Autocar.

Potpuno električni nasljednik sličnih je dimenzija kao i sadašnji Passat, ali je sazdan na novoj VW-ovoj MEB platformi za električne automobile te zahvaljujući duljem međuosovinskom razmaku puno više mjesta u kabini za putnike i prtljagu.

image
VW I.D. Vizzion Concept
VW

Jedan od razloga za njegovo ime ID.6 je taj što broj 6 ima konotacije blagostanja u Kini (najveće tržište VW-a), a kineski kupci još uvijek cijene velike limuzine.

Prema najavama, inačicu ID.6 s pogonom na stražnje kotače pokretat će jedan elektromotor na stražnjoj osovini, dok će modeli s pogonom na sva četiri kotača imati dva elektro motora (jedan po svakoj osovini).

image
VW I.D. Vizzion Concept
VW

Najavljena je i sportska izvedba vrhunskih performansi s novom oznakom GTX, za koju Welsch tvrdi da će biti u stanju postići brzinu od 100 km/h za 5,6 sekundi, dok će izvedbi s jednim elektromotorom do iste brzine iz stajanja dostajati 8,5 sekundi.

Kupci će također na dobiti izbor veličinu baterija, od kojih najveća raspolaže s 84 kWh koje su smještene u podu MEB platforme. Rezultat će biti doseg od oko 700 km što je za 140 kilometara više nego kod ID.3 Pro S modela s baterijom od 77 kWh.

image
VW I.D. Vizzion Concept
VW

Nadalje, novi će model podržavati punjenje od 200 kW, što omogućuje napunjenost baterije za domet od 230 km u samo 10 minuta na DC brzom punjaču.

Volkswagen će ID.6 najvjerojatnije proizvoditi u svojoj tvornici Emden u Njemačkoj, počevši od 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:12