ANALITIČAR O MJERAMA

Puhovski: ‘Mi nemamo lockdown, imamo situaciju odškrinutih vrata. Imamo propuh‘

Puhovski je rekao da su se mjere trebale donijeti ranije jer se ovako stvorila atmosfera nervoze
Analitičar Žarko Puhovski
 Bruno Konjević/Cropix

Politički analitičar Žarko Puhovski u Newsroomu N1 Televizije analizirao je u petak nove epidemiološke mjere koje je Stožer uveo uoči samih blagdana.

Puhovski je rekao da su se mjere trebale donijeti ranije jer se ovako stvorila atmosfera nervoze.

"Znalo se kakve mjere dolaze, ali se čekalo petak da se objave mjere za utorak. Tako se stvari ne rade. To pokazuje paniku u redovima onih kojima bi posao trebao biti suzbijanje panike - u Vladi i u Stožeru", prokomentirao je.

Navodi da u donošenju epidemioloških mjera nema promišljenosti, nema kriterija po kojima se nešto pooštrava.

"Ova priča s dva domaćinstva i deset ljudi ni na koji način ne može biti kontrolirana. To je samo da pokažu da se nešto čini, a krivi će biti neodgovorni građani", rekao je.

"Mi nemamo lockdown, imamo situaciju odškrinutih vrata, a kad je tako, to je stvar procjene. Imamo propuh", dodaje Puhovski.

Mjere za crkve

Skandaloznim mu se čini spominjanje datuma, 24. i 25., a ne Badnjaka i Božića, s obzirom na to da kod nas postoji još jedna crkva - manjinska, na koje se ta mjera ne odnosi. "To pravo nije dano onima koji su pravoslavne mjere. Drugo što je čudno, radi se o virusima koji idu zrakom...", govori.

Istaknuo je i kako su od zabrane putovanja izuzeti saborski radnici, što nema smisla jer oni tada ne rade.

"Pokazao se strah svjetovne vlasti od crkve... Opet se prihvaćaju praznovjernice, o proizvodnji cjepiva iz abortiranih fetusa - iz moralnih i etičkih razloga ne prihvaćaju takvo cjepivo. Sad svi moraju slušati o tome, ali svjetovna vlast je trebala reći 'mi jesmo demokršćanska stranka, ali ne možemo dopustiti da se govore laži'.

Znanstveni savjet

"Oni šapću na uho vladaru", rekao je Puhovski za N1, pa istaknuo kako taj savjet nije bio jasno uređen.

"Frka-Petešić se stavio u poziciju pa izjavio da je to njegov savjet, njegovo čedo, a mi kao javnost od toga nemamo ništa jer - dođe Beroš i izrecitira nešto što se tamo reklo... Kako su oni postali najitaknutiji znanstvenici, to je opet drugo pitanje", kaže politički analitičar Puhovski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:14