GLYN KIRK Afp
SUDAR DIVOVA

Spursi uoči Dinama u londonskom derbiju! Joseu Mourinhu je Arsenal mušterija, hoće li nastaviti seriju?

Između dva dvoboja s Dinamom Tottenham danas očekuje londonski derbi
Piše: K. GuberinaObjavljeno: 14. ožujak 2021. 07:55

Nakon pobjede nad Dinamom u prvoj utakmici osmine finala Europske lige, Tottenham će prije dolaska u Zagreb sljedećeg četvrtka danas s početkom u 17. 30 po hrvatskom vremenu gostovati kod Arsenala u velikom londonskom derbiju, kojeg momčad menadžera Josea Mourinha očekuje u pobjedničkom raspoloženju. U momčad Tottenhama trebao bi se vratiti Gareth Bale, a i statistika je na strani portugalskog stručnjaka, koji je u 22 utakmice protiv Arsenala u svim natjecanjima upisao samo dva poraza, uz 12 pobjeda i osam remija na svom kontu.

Marcelo Bielsa je, pak, jučerašnjim remijem protiv Chelseaja (0:0) proslavio 1000 dana na klupi Leeds Uniteda. Londončani niti nakon 12 utakmica u svim natjecanjima pod vodstvom menadžera Thomasa Tuchela ne znaju za poraz, ali, realno, slaba je to utjeha za papirnatog favorita, koji je na gostovanju kod novaka u ligi izgubio dva važna boda u borbi za nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Na Elland Roadu Chelsea je bio bolji suparnik, ali je na golu Leedsa stajao nesavladivi 21-godišnji francuski vratar IIlan Meslier, koji se istaknuo s nekoliko odličnih obrana. No, mogla je i Bielsina momčad postići barem jedan pogodak, ali i osvojeni bod bit će itekako dovoljan za sastav koji je i ovoga puta potvrdio da zaslužuje mjesto u elitnom razredu engleskog nogomet i sljedeće sezone.

Kovačić na klupi

Argentinski trener zaustavio je Tuchelovu momčad, koja je, realno, na papiru dva puta kvalitetnija od bijelih, no kada je na klupi El Loco, onda i Chelsea, nakon Manchester Cityja i Arsenala, napušta Yorkshire u poprilično tmurnom raspoloženju. Timo Werner odigrao je posljednjih dvadesetak minuta, ali bez konkretnijeg učinka, dok je Mateo Kovačić svih 90 minuta odgledao s klupe za pričuve.

- Imali smo sasvim dovoljno prigoda da osvojimo sva tri boda. Bilo je teško igrati na travnjaku koji nije kvalitetan i u nezgodnim vremenskim uvjetima. Morali smo biti učinkovitiji u izglednim situacijama - istaknuo je Tuchel, kojeg je zasmetalo glasno navijanje sportskog direktora Leedsa Victora Orte. No, zbog navedene činjenice na Elland Road nisu niti trepnuli...

- Smatram da smo prema prikaznom zaslužili osvojiti bod. Još uvijek se moji igrači donekle privikavaju na igru protiv najboljih momčadi. Iako smo u drugom poluvremenu bili opasniji, možemo igrati puno bolje od ovoga što smo pokazali, ali najvažnije je da nismo primili pogodak, što je u konačnici i bilo presudno da ostanemo neporaženi - zaključio je strateg Leeds Uniteda Marcelo Bielsa.

Linker
22. travanj 2024 14:01