Gabriel Jesus
 REUTERS/Antonio Bronic / ANTONIO BRONIC REUTERS
POTVRĐENO JE I TO

ŠTO ĆE SE DOGODITI AKO KAZNA MANCHESTER CITYJU ZAISTA STUPI NA SNAGU? Za sada sve ostaje po starom, ali u slučaju potvrde moguće su brojne reperkusije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. veljača 2020. 22:05

Sljedeće dvije sezone, ako Međunarodni sportski sud u Švicarskoj potvrdi kaznu UEFA-e spram Manchester Cityja, aktualni engleski prvak neće igrati u europskim nogometnim natjecanjima. Zasad sve stoji po starom - nema nikakvih zabrana, Građani će najnormalnije igrati ovosezonski dvomeč osmine finala protiv madridskog Reala. Zasad i nastupaju u Ligi prvaka sljedeće sezone, jer kazna ne kreće odmah... Ne moraju ni platiti financijsku kaznu od 25 milijuna funti odmah. Jednostavnim riječnikom rečeno, dok im CAS ne potvrdi kaznu, ne moraju ništa...

Ali, što će se dogoditi ako se Cityju potvrdi kazna i ako zaista sljedeće dvije sezone ne bude mogao igrati Europu?

Engleska novinarka Samantha Quick potvrdila je na svom Twitter-profilu da u slučaju potvrde kazne sljedeće sezone u Ligu prvaka izravno ide i petoplasirana momčad s premierligaške ljestvice.

 

Gužva na tom dijelu ljestvice zaista je golema, jer za peto mjesto koje u ovom trenutku drži Sheffield United konkurira još niz momčadi, među kojima su Tottenham, Everton, Manchester United i Wolverhampton.

Moguće je i to da im Premier liga oduzme neke bodove iz ove, ali i prošle sezone koju su završili s rekordnim brojem bodova.

Glede finala Carabao kupa kojeg će Manchester City igrati s Aston Villom, ako se kazna potvrdi - ništa se ne mijenja. U slučaju da City dobije to finale, u Europsku ligu ide sljedeće plasirana momčad iz domaćeg prvenstva koja to pravo još nije ostvarila.

Linker
08. ožujak 2021 19:18