Steve Cook, branič Nottingham Foresta

 GEOFF CADDICK Afp
PREMIER LIGA

Teški trenuci za nekadašnjeg prvaka Europe: Nottingham Forest još jednom izgubio, triler u Londonu

Fulham je dvaput izjednačavao protiv Bournemoutha, opet je zabio Aleksandar Mitrović.
Piše: HINAObjavljeno: 15. listopad 2022. 18:09

Novi prvoligaš Nottingham Forest i dalje proživljava teške trenutke u engleskog Premier ligi, a novu je utakmicu izgubio u aktualnom 11. kolu kod Wolverhamptona (0-1).

Utakmica je odlučena u 56. minuti, a Wolverhampton je upisao tek drugu prvenstvenu pobjedu ove sezone nakon što je s bijele točke miran i precizan bio Ruben Neves. Wolverhampton je napravio mali skok na ljestvici ovom pobjedom te je trenutačno na 16. mjestu.

Fulham i Bournemouth su remizirali 2-2 u susretu gdje su gosti dva puta vodili. Solanke u 2. i Kolumbijac Lerma u 29. minuti su bili strijelci za Bournemouth, ali je prvo Diop u 22. minuti izjednačio na 1-1, dok je u 52. Mitrović realizirao jedanaesterac za konačnih 2-2. U završnici je Fulham imao nekoliko prilika za potpuni preokret i pobjedu, ali gosti su izdržali domaći pritisak.

Obje su momčadi ostale na istim pozicijama te su i dalje susjedi na ljestvici, Bournemouth je deveti, a Fulham deseti.

Nogometaši Tottenhama ostvarili su novu prvenstvenu pobjedu te su na domaćem teren pobijedili Everton 2-0. Tottenham je suparnika slomio u nastavku utakmice kada je postigao oba pogotka. Prvo je Harry Kane u 59. minuti realizirao jedanaesterac za 1-0, dok je pobjeda potvrđena u 86. minuti kada je za 2-0 zabio Hojbjerg.

Sedmi je puta Tottenham slavio ove sezone te se uz utakmicu više na ljestvici bodovno izjednačio s Manchester Cityjem na drugom mjestu. Everton je pao na 14. mjesto i upisao četvrti ligaški poraz, drugi u nizu. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić odigrao je cijelu utakmicu za Tottenham.

Premier liga, 11. kolo:

Fulham - Bournemouth 2-2 (Diop 22, Mitrović 52-11m/Solanke 2, Lerma 29)

Wolverhampton - Nottingham Forest 1-0 (Ruben Neves 56-11m)

Leicester - Crystal Palace 0-0

Tottenham - Everton 2-0 (Kane 59-11m, Hojbjerg 86)

Linker
24. travanj 2024 16:06