Ralf Rangnick

 JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
PIŠE THE ATHLETIC

Transfer-bomba s Otoka: ‘Sve je gotovo, Manchester United napokon ima novog trenera!‘

Spominju se i problemi pri dolasku njemačkog stručnjaka, koji još uvijek nema radnu dozvolu.
Piše: SNObjavljeno: 25. studeni 2021. 16:25

Ralf Rangnick postigao je dogovor s Manchester Unitedom i postat će sljedeći menadžer slavnog engleskog kluba, objavio je The Athletic ekskluzivnu vijest koja još nije potvrđena iz kluba.

63-godišnji njemački stručnjak, inače smatran 'kumom modernog nogometa' u Njemačkoj, napušta svoj posao sportskog i razvojnog direktora u Lokomotivu iz Moskve i spreman je naslijediti Ole Gunnara Solskjaera na vrućoj klupi.

Spominju se i problemi pri dolasku njemačkog stručnjaka, koji još uvijek nema radnu dozvolu, pa će nedjeljni derbi sa Chelseajem voditi Michael Carrick, piše The Athletic.

Rangnick je navodno s Manchester Unitedom postigao dogovor o šestomjesečnoj suradnji, do svibnja, nakon čega bi trebao obnašati ulogu savjetnika u trajanju od dvije godine.

Ole Gunnar Solskjaer je smijenjen nakon teškog 4:1 poraza od Watforda, a privremenim obnašateljem te dužnosti imenovan je Carrick.

S Old Trafforda su već ranije objavili svoju namjeru da imenuju privremenog menadžera do kraja sezone, a čini se da je odluka pala na čovjeka koji je ranije vodio Hannover, Schalke, Hoffenheim i RB Leipzig.

Više o Rangnicku

Ralf Rangnick je 63-godišnji Nijemac kpji je posljednjih godina radio kao trener i član sportskog sektora uprave RB Leipziga.

Upravo pod njegovim popisom taj je klub došao do reputacije i jačine koju ima danas. Rangnick je, podsjetit ćemo vas, trebao preuzeti i mjesto trenera, odnosno sportskog direktora AC Milana po odlasku uprave u kojoj su bili i Zvonimir Boban odnosno Paolo Maldini. Ipak, njegov posljednji posao započeo je ovoga ljeta, kada je potpisao trogodišnji ugovor s moskovskim Lokomotivom, gdje je obnašao funkciju menadžera sportskog napretka...

Sjajne rezultate ostvarivao je i kao trener Schalkea u sezoni 2004/05, kada je također bio samo privremeni trener kluba iz Gelsenkirchena. Tada je bio viceprvak Njemačke i finalist Kupa te Ligakupa.

Linker
25. travanj 2024 03:56