Unai Emery

 FABRICE COFFRINI Afp
SVE JE PRIZNAO

Tri velika imena odbila najbogatiji klub svijeta, evo tko je sad prvi kandidat! Nude mu astronomsku plaću

‘Rekao sam predsjedniku isto što i vama, da su me obavijestili o svom interesu‘.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. studeni 2021. 08:53

Vjerojatno su i sami novi vlasnici kluba mislili da će sve ići lakše, no nakon prvotne euforije i velikog slavlja, u Newcastleu teško pronalaze trenera koji bi ostvario ambicije bogatih Saudijaca. Britanski BBC, pozivajući se na izvore iz Španjolske, donosi tako informaciju kako je novi kandidat Unai Emery, ali kako niti on nije još pristao na ponudu 'Svraka'.

Vodstvo Newcastlea navodno je spremno ponuditi Villarrealu traženu odštetu od sedam milijuna eura, dok bi Emery imao godišnju plaću od osam milijuna eura, objavili su britanski mediji.

Priča se zakotrljala i prve informacije, od utorka navečer, prije utakmice Villarreala i Young Boysa, govorile su da je Emery odbio Newcastle. Naime, nakon razgovora s klupskim vlasnicima nije mu se svidjela klupska strategija. Čuo je i da je, osim njega, na razgovoru bio i Eddie Howe, bivši strateg Bournemoutha, a njih dvojica imaju potpuno različite poglede na nogomet, što je Emeryju ukazalo da Newcastle još uvijek nema jasnu viziju kojim bi putem želio ići. Također, izbori bliski Emeryju rekli su medijima da su svi u Villarrealu stali iza Emeryja, od igrača do klupskih čelnika i da žele da ostane u Španjolskoj, a navodno ni njegova obitelj nije baš željna povratka u Englesku. No, sve se to odvijalo prije utakmice Lige prvaka u kojoj je Emeryju silno trebala pobjeda. Kad ju je i ostvario, malo se o njoj pričalo, glavna je tema bio - Newcastle.

image
FABRICE COFFRINI Afp

- Jedino je sigurno su pokazali interes za mene, ali više od toga nemam reći - rekao je Emery nakon utakmice.

- Nema ponude. Da je bilo, bilo bi to preko kluba. Fokusiran sam na Villarreal, ali ne mogu reći da idem. Nastavit ću se pripremati za utakmicu protiv Getafea i to je stav koji ću uvijek imati.

No, priznao je da nije ništa odbio te da će, dođe li ponuda, razgovarati s predsjednikom Villarreala Fernandom Roigom.

- Imao bih poštovanje prema momčadi i klubu, prvo bih ih konzultirao. Ne otvaram niti zatvaram vrata, nisam rekao ne interesu. Ne mogu reći ništa drugo. Moj fokus je tamo gdje sam sad.

Zapravo, već je razgovarao s Roigom.

- Razgovarali smo o buci koja je nastala. Ja sam prvi kome je neugodno. Rekao sam mu isto što i vama, da su me obavijestili o svom interesu, ali nema ništa više.

Roig je sa svoje strane, prije i poslije utakmice, inzistirao da je Emery pod ugovorom i da ga treba ispuniti, a ipak je priznao da mu to možda nije u rukama.

- Emery je jako sretan u Villarrealu i pod ugovorom, nemam što drugo reći. Mislim da se ugovori moraju ispuniti - kaže Villarrealov predsjednik.

Nešto se, očito, kuha, Emery je prvi izbor saudijskih vlasnika Newcastlea, a neki engleski mediji uvjereni su da bi Španjolac već ovog vikenda mogao doći na Otok.

Newcastle su, navodno, već ranije odbili Antonio Conte, Xavi Hernandez i Joachim Löw.

Linker
18. svibanj 2022 09:37