Thomas Tuchel

 GLYN KIRK/AFP/PROFIMEDIA Glyn Kirk/Afp/Profimedia
KRIZA CHELSEAJA

Tuchel doživio dva debakla, pa se slomio pred novinarima: ‘Ovo mi je možda i najgori trenutak...‘

‘Nismo pokazivali prstima jedni na druge. Volim ove igrače i znam da možemo bolje, rekao je Tuchel
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2022. 16:43

Porazi 1:4 od Brentforda u domaćem prvenstvu i 1:3 od Reala u Ligi prvaka, oba kako se može i iščitati, kod kuće, nagnala su trenera još uvijek aktualnog prvaka Europe i Svijeta na oštre poteze. Nije nakon posrtaja od kraljevskog kluba bilo druge nego još u svlačionici, za pozdravni govor, dobro "oribati" igrače. Kako javljaju engleski mediji, Thomas Tuchel je svakom ponaosob u svojim redovima rekao što ga ide. Dva bolna poraza u pet dana prelila su čašu...

Nije sve završilo u srijedu kasno u noći, nakon što je Real protutnjao Stamford Bridgeom. Tek nakon što su malo odspavali, čekala je igrače "praona" i u četvrtak ujutro. Nije bilo slobodnog dana, tek rekuperacija, jer već je u subotu od 16 sati na redu nezgodno gostovanje kod Southamptona u Premier ligi, pa onda i put u Madrid na uzvrat. Tuchel je na presici otkrio što se događalo s igračima.

- Nije to bila klasična priča u kojoj ja govorim, a oni slušaju. Ja sam ponudio sve svoje opcije i razmišljanja, a onda sam saslušao svoje igrače. Da, moje stvari se moraju čuti, ali i njihove, i to vrlo ozbiljno. To se moralo dogoditi iza zatvorenih vrata, gdje će svatko moći primiti kritiku, ali i ponešto reći. Nismo pokazivali prstima jedni u druge i tražili ikakve krivce za bilo što. Ovo se jednostavno moralo dogoditi, a onda i promijeniti. Znamo što treba popraviti, svjesni smo što nam se događa i idemo dalje s jasnom namjerom - rekao je Tuchel.

image

Thomas Tuchel

DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia

- Razgovarali smo o problemima u obrani, ali i napadačkim principima. Nedostaje nam završnica akcija, širina, a to je nešto što smo imali, samo se izgubilo. Sada nam predstavlja problem. Nismo disciplinirani, ali i to smo shvatili, sve smo secirali do detalja. Možemo dalje nastaviti na bolji način, volim ove igrače i nadam se da ćemo do kraja sezone doživjeti još dosta lijepih trenutaka - rekao je Nijemac pa priznao:

- Ovo mi je možda i jedan od najgorih trenutaka u karijeri. Priznajem, nisam dobar u skrivanju osjećaja i velik problem mi je to što sam danas morao sjesti pred vas. Znam koliko moja momčad može biti bolja, a utakmica protiv Reala za nas je bila tako netipična... - rekao je Tuchel.

Je li dugotrajna priča na brojnim sastancima urodila plodom, jesu li igrači usvojili sve ono što im je Nijemac rekao, vidjet će se već u subotu navečer na St. Mary'su...

Linker
18. travanj 2024 07:31