ADRIAN DENNIS Afp
FANTASY PREMIERSHIP

U petak starta novi spektakl na Otoku, složite svoju momčad i uživajte!

Premiership uvijek nudi pregršt uzbuđenja, te još više mogućnosti u slaganju momčadi
Piše: PromoObjavljeno: 13. siječanj 2022. 10:24

U petak utakmicom Brighton - Crystal Palace starta 22. kolo Premiershipa. Prvo kolo u ovoj godini, jer utakmice koje su proteklih dana igrale su se samo zaostale utakmice, što znači da će napokon u ljubitelji fantasyja, popularni "fantasysti", doći na svoje. Premiership uvijek nudi pregršt uzbuđenja, te još više mogućnosti u slaganju momčadi.

Zagrebemo li u blisku povijest, vidjet ćemo da se pri slaganju momčadi itekako možemo osloniti na ono što smo doživjeli u jesenskom dijelu sezone. Što je i logično, jer 21. odigrano kolo je ogromna uzorak, a tijekom zimske stanke praktički nitko ne ulaže ozbiljniji novac u pojačanja ili preslagivanje momčadi. U Engleskoj bi izuzetak mogao biti Newcastle koji je tek nedavno dobio nove i prebogate vlasnike, ali i oni se vidljivo muče tražeći pojačanja, koja su im uglavnom nedostupna, ili dostupna za novce koji nisu ni izbliza realni za takve igrače.

No, što nam sugerira bliska povijest? U sezoni 2018./19. nakon 21. kola Vodeći je bio Liverpool (57 bodova), drugi Man. City (53), treći Tottenham (48), četvrti Chelsea (47). Na kraju sezone City (98) je uzeo naslov u onoj povijesnoj utrci s Liverpoolom (97). Chelsea (72) se u utrci za treće mjesto popeo ispred Tottenhama (71).

Sljedeće sezone (2019./20.) ponovno je Liverpool (64) vodio uoči tog 22. kola, a daleko iza njega bio je Man. City (47). Leicester (45) je bio treći, Chelsea (39) četvrti, a Man. United (34) peti. Liverpool je tu sezonu osvojio uvjerljivo (99), ispred Cityja (81), ali na treće se mjesto popeo United (66). Chelsea (66) je pao na četvrto mjesto, a Leicester je bio gubitnik proljeća (62).

U prošloj sezoni Man. United (39) je imao odličnu jesen, ali tada je bilo odigrano samo 18. kola. City (38) je bio drugi, a Leicester (35) ponovno treći. Na kraju sezone City (86) je uvjerljivo slavio, dok se United (74) morao zadovoljiti s drugim mjestom. Liverpool (69) se popeo na treće mjesto.

Dakle, Man. City se nekako nameće kao momčad kojoj treba najviše vjerovati, jer ona na proljeće uglavnom osvaja najviše bodova. Momčad Pepa Guardiole ima 53 boda nakon 21. kola, a njezin pratitelj Chelsea ima 10 bodova manje. City je 53 boda imao i nakon jeseni 2018. kad je osvojio naslov s 98 bodova. No, tada je Cityju Liverpool puhao u vrat iz kola u kolo, a kako to sada nije slučaj, realno će City ipak biti nešto opušteniji. No, Chelsea, Liverpool, Man. City, Arsenal, West Ham i Tottenham nemaju pravo na opuštenost žele li izboriti mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Stoga fantasysti znaju što im je činiti, kako u tako bogatoj ponudi složiti momčad s najviše pobjedničkih igrača, koji pritom imaju i dobru individualnu statistiku. Posjetite ovaj LINK i​ sastavite svoju momčadi te uživajte...

Linker
19. travanj 2024 00:21