Erik ten Hag

 NIGEL RODDIS Afp
NE ODUSTAJU

United kreće u dosad najveću ovoljetnu ofenzivu! Trener i njegova velika želja sastat će se oči u oči

‘Ne dođe li kod nas, bit će neugodno. Ali, potpiše li za Chelsea, to je užas‘, kaže Gary Neville.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. kolovoz 2022. 11:31

Manchester United ne odustaje od Frenkieja de Jonga i sljedeći tjedan kreću u posljednju, ali i najveću ofenzivu kako bi ga doveo. Prema nizozemskom ‘De Telegraafu‘, dobro povezanom s igračevim okruženjem, United održava kontakt s De Jongom, koji im, unatoč tome što im je rekao da želi nastaviti u Barci, nije do kraja zatvorio vrata.

Štoviše, u Engleskoj se također ističe da bi sljedeći tjedan moglo doći do susreta oči u oči između Erika ten Haga i samog De Jonga. Bivši trener Ajaxa vrlo dobro poznaje Frenkieja, koji ga poštuje još iz dana u Ajaxu.

United je spreman uložiti sve što ima za veznjaka Blaugrane, još više znajući da ga želi i Chelsea. Voljni su dati najbolju ponudu i Barçi i samom igraču. Naravno, žele natjerati De Jonga da vidi da će on biti okosnica novog projekta jednog od najvećih klubova na svijetu, unatoč činjenici da klub nije u ovom trenutku u dobrom razdoblju i ne igra Ligu prvaka.

image

Frenkie De Jong

PAU BARRENA Afp

Istodobno, Gary Neville, bivši igrač Uniteda, a sada stalni gost Sky Sportsa, smatra da će nakon toliko truda, ako ‘Crveni vragovi‘ ne potpišu De Jonga, doista ispasti smiješni.

"Ako United ne potpiše De Jonga, to će biti neugodno, ali ako ode u Chelsea, to će biti užasno. Da nije htio doći, dogovor bi bio raskinut prije nekoliko tjedana. S obzirom na odnos koji ima s trenerom, između njih mora postojati nešto što govori ‘čekaj me, dolazim‘".

U tom smislu, Neville je iznio tri moguća scenarija:

"Postoje tri opcije. Prvo, on dođe i United se čini pametnim i strpljivim. Drugo, on ostaje u Barci. O trećem ne želim ni razmišljati. Odlazi u suparnički klub u Premieru kako bi se suočio s trenerom s kojim je surađivao nekoliko godina prije."

De Jong je na potezu, United ne misli odustati.

Linker
25. travanj 2024 10:34