KOLONA SJEĆANJA

Glas: Dosta je bilo bahatosti, Vlada mora odgovarati za porast zaraženih u Vukovaru

Sitni HDZ-ovi interesi i dodvoravanje skupinama koje im tradicionalno nose glasove, bilo je važnije od svega, poručuju
Kolona sjećanja
 Vlado Kos/Cropix


Stranka Glas ocijenila je u subotu kako Plenkovićeva Vlada mora odgovarati za ugrožavanje zdravlja i egzistencije građana, zbog golemog porasta pozitivnih na koronavirus u Vukovarsko-srijemskoj županiji nakon Kolone sjećanja.

"Nakon što su Vlada i Stožer dozvolili okupljanje nekoliko tisuća ljudi u Vukovaru, stožer Vukovarsko-srijemske županije javlja o ogromnom porastu pozitivnih na koronavirus u toj županiji, a zaražena su i četiri policajca koji su osiguravali Kolonu sjećanja", poručili su iz Glasa.

Podsjetili su kako su Vladu danima prije održavanja Kolone sjećanja upozoravali da je ta iznimka opasna i apelirali da to ne čine, a posebno oštro Vladu je upozoravala i Hrvatska udruga bolničkih liječnika.

"Međutim, kao i uvijek, sitni HDZ-ovi interesi i dodvoravanje skupinama koje im tradicionalno nose glasove, bilo je važnije od svega, u ovom slučaju čak i od života građana. U tome su sudjelovali i stručnjaci iz Stožera, pa je i dr. Markotić tih dana javnosti objašnjavala da se Kolona sjećanja treba održati", istaknuli su u priopćenju.

Vlada i Stožer, tvrde iz Glasa, svjesno su ugrozili zdravlje i živote građana te ustvrdili kako Plenković i njegova Vlada za to moraju odgovarati.

"Dosta je bilo bahatosti, bezobrazluka i prebacivanja odgovornosti na 'neodgovorne građane', kojima se uskoro uvode i kazne za nepoštivanje mjera, kako Vlada i Stožer najavljuju, od 100 do 200 eura. Ono što građani sljedeće žele saznati je kolika je kazna za Vladu koja, po cijenu njihovog zdravlja i egzistencije, brine isključivo o interesima HDZ-a i HDZ-ovaca", poručili su iz Glasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:37